Новини

Останні події

«Голос Одеси»: інтерактивна скульптура прикрасила Міський сад. Фото

Вчора, 16 жовтня 2020 року, у Міському саду була відкрита інтерактивна скульптурна композиція «Голос Одеси».

Композиція являє собою бронзовий старовинний грамофон, що втілює «Одесу, яка звучить», чотири сторони якого - це фасади одеських будинків з безліччю деталей міських будівель і дворів.

Крім того, на постаменті скульптури розміщений QR-код, відсканувавши який можна потрапити на спеціальний сайт, де представлені звукові треки, які уособлюють Одесу (крики чайок, шум моря, роботу порту і т. ін.), а також фрагменти пісень, композицій і реприз у виконанні відомих одеситів.

«У багатьох з нас Одеса завжди в серці. Можна багато і довго малювати плакати про любов до Одеси, а можна без зайвих слів працювати над збереженням улюбленого міста, його історії, відновленням нашої архітектурної та культурної спадщини. Одеса перетворюється незважаючи ні на що», - зазначив Геннадій Труханов на церемонії відкриття скульптурної композиції.

Як розповів автор ідеї, одесит, бізнесмен і меценат Андрій Левченко, за родом своєї діяльності він часто знаходиться за межами нашого міста, і в його пам'яті рідна Одеса асоціюється саме зі звуками.

Ідею втілив одеський скульптор Віктор Тіблевич. Символічно, що скульптурна композиція «Голос Одеси» встановлена ​​на вул. Дерибасівській навпроти пам'ятника Леоніду Утьосову.

Андрій Левченко також зазначив, що проєкт ще буде розвиватися. Пізніше на сайті буде представлена ​​не тільки звукова частина проєкту, але й фотографії, відеозаписи, історія музичної Одеси і її видатних представників.