Новини

Останні події

Для одеситів мікрорайону "Чубаївка" відкрили амбулаторію сімейної медицини

17 жовтня 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов відкрив амбулаторію сімейної медицини №7 Центру первинної медико-санітарної допомоги №3, яка розташована на вул. Юхима Геллера.

Амбулаторія розрахована на обслуговування близько 6000 населення приватного сектору в межах вулиць: Павла Шклярука, Недєліна, Толбухіна і Чубаївської.

Приміщення першого поверху 2-поверхової будівлі, які раніше займала бібліотека, були капітально відремонтовані. Також була упорядкована територія з облаштуванням спортивного та дитячого майданчиків. Сама бібліотека перенесена на другий поверх, тут же буде облаштований Центр розвитку для дітей.

«У цьому мікрорайоні, званому одеситами «Чубаївка», були відсутні медичні заклади, куди жителі могли б звернутися для отримання первинної медичної допомоги. Найближчі амбулаторії розташовані на Фонтанській дорозі і вул. Академіка Філатова. Це створювало значні труднощі в доступі до медичної допомоги для жителів мікрорайону, особливо для осіб похилого віку», - розповів Геннадій Труханов.

Як зазначила директорка ЦПМСД №3 Олена Колоденко, більшість жителів цього мікрорайону до сьогодні не уклали декларацію з сімейним лікарем. А ті, хто вже уклав декларацію, не втрачає своє право вибору і може перейти в будь-який центр, де йому зручно обслуговуватися, до будь-якого сімейного лікаря (з розрахунку 2000 декларацій на одного лікаря). При укладанні нової декларації стара автоматично анулюється.

У новій амбулаторії працюватимуть три сімейних лікарі, денний стаціонар, маніпуляційний кабінет та кабінет щеплень. До медзакладу прикріплений автомобіль муніципальної служби невідкладної допомоги, у районі обслуговування буде організовано надання невідкладної допомоги на дому.