Новини

Останні події

В Одесі розпочато широкомасштабну роботу із заміни світильників вуличного освітлення на світлодіодні

Восени 2020 року було розроблено карту зовнішнього освітлення Одеси.
Цьому передували інвентаризація системи вуличного освітлення, а також розрахунок кількості світлоточок, здатних повністю покрити місто якісним зовнішнім освітленням у вечірній і нічний час доби.

Зараз співробітники КП електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло» приступили до встановлення сучасних світлодіодних світильників на наявні опори, а там, де, згідно з розрахунками, необхідно обладнати нову світлоточку - і встановлення опори зовнішнього освітлення.

Роботи розпочалися з Суворовського району. На сьогодні новими світильниками обладнано вже більш ніж 1000 світлоточок як у внутрішньоквартальних проїздах, так і на магістралях.

Крім того, нова система зовнішнього освітлення вже з'явилася і біля залізничного вокзалу.
У подальших планах - проведення аналогічних робіт в інших спальних районах міста.

До кінця наступного року планується охопити новою системою зовнішнього освітлення всі двори і магістралі міста (де немає необхідності зберігати автентичні світильники) - від густонаселених вулиць до приватного сектору.

«Це освітлення нового покоління. Крім того, що нові світильники по споживаній потужності економніше на 30-40% від експлуатованих нами раніше, економії можна добитися і за рахунок регулювання яскравості освітлення. Наприклад, після опівночі, коли людей у дворах практично немає, яскравість можна зменшити вдвічі», - розповів Геннадій Труханов.

Завод-виробник надав Одесі гарантію на світильники 10 років, за рахунок економії споживання електроенергії термін окупності проєкту - від 5 до 7 років.