Новини

Останні події

В Одесі відкрито унікальний Центр здоров'я сім'ї. Фото

Сьогодні, 22 жовтня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов відкрив міський Центр здоров'я сім'ї на Зоопарковій, 8, який створений при консультативно-діагностичному центрі №6.

Унікальність Центру здоров'я сім'ї полягає в тому, що це перший в Україні амбулаторний заклад, призначений для комплексної профілактики та ранньої діагностики захворювань грудної залози у жінок, чоловіків і підлітків.
У Центрі здоров'я сім'ї організований прийом мамолога, онколога, гінеколога, невролога, хірурга, обладнана операційна. У приміщеннях Центру за кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт і створені комфортні умови для прийому пацієнтів.

Особливою гордістю Центру є сучасне медичне обладнання - два мамографи італійського виробництва, один з яких придбаний завдяки соціальному проєкту «Громадський бюджет». Новітній цифровий апарат забезпечує високу якість зображення, а також оснащений додатковим збільшувальним склом, що дозволяє отримувати прицільні знімки з поліпшеною деталізацією, що дозволяє виявляти найменші зміни в структурі тканин.

Також для Центру здоров'я сім'ї закуплені сучасний УЗД-апарат, кольпоскоп, інше медичне обладнання та меблі. Лабораторія Центру забезпечує широкий спектр гормональних і імунологічних досліджень.

«Центр здоров'я грудної залози, який працював раніше в нашому закладі на Маршала Говорова, був дуже затребуваний у мешканок Одеси. З 2011 року тут пройшли огляд і лікування близько 200 тисяч осіб. Однак через значну кількість пацієнток черги по запису на мамографію іноді доводилося чекати кілька місяців. Сьогодні завдяки відкриттю нового Центру здоров'я сім'ї проблема з очікуванням вирішена. Наявне мамографічне обладнання дозволить швидко забезпечувати пацієнтів доступною та якісною діагностикою», - зазначила директорка КДЦ №6 Людмила Антіпова.

Витратні матеріали для мамографії купуються за кошти міського бюджету Одеси в рамках муніципальної програми «Здоров'я». Всі одеситки старше 40 років можуть пройти мамографію безкоштовно за направленням сімейного лікаря.

Робота Центру здоров'я сім'ї спрямована на профілактику онкологічних захворювань у жінок, чоловіків і підлітків, а також на виявлення онкопатології на початкових стадіях, коли лікування найефективніше. Також тут будуть проводити лікування запальних захворювань молочної залози.

«Відкриття в Одесі Центру здоров'я сім'ї зробить профілактику і своєчасну діагностику онкозахворювань для одеситів ще доступнішими. Це дозволить знизити смертність від злоякісних пухлин, збереже життя і здоров'я жителів міста», - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

***
Міський Центр здоров'я сім'ї працює за адресою: вул. Зоопаркова, 8.
Телефон реєстратури для запису: 748 01 45.