Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Одеса отримала зразкове відділення для лікування пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Фото

У міській клінічній інфекційній лікарні після капітального ремонту та реконструкції відкрито нове відділення на 35 ліжок, яке з понеділка розпочне прийом пацієнтів.

Сьогодні, 23 жовтня 2020 року, мер Одеси Геннадій Труханов ознайомився з організацією роботи нового відділення та поспілкувався з працівниками інфекційної лікарні.

У новому відділенні організовані чотири автономних мельцеровських бокси з окремим входом, а також 12 напівбоксованих маломісних палат з виходом у загальний коридор. Це дозволяє забезпечувати ізоляцію пацієнтів з інфекційними захворюваннями.

Відділення побудовано на базі колишньої пральні, яка раніше була переведена в новий господарський корпус лікарні. В обробці приміщень використані сучасні матеріали, що відповідають стандартам санітарії та гігієни для інфекційних відділень. Дизайн приміщень розроблений з урахуванням того, що це дитяче відділення, і покликаний зробити максимально комфортним перебування в медзакладі маленьких пацієнтів.

З огляду на поточну епідситуацію, до нового відділення наразі будуть госпіталізувати пацієнтів з COVID-19. Забезпечено централізоване подавання кисню у відділення - змонтовані 33 точки подавання кисню, а також встановлено кріоциліндр об'ємом 1000 літрів.

«Забезпечення киснем хворих коронавірусною інфекцією дуже важливо, так як у багатьох з них розвивається важка пневмонія. У нас у лікарні є достатня кількість кисневих концентраторів, але їх потужності не завжди вистачає для пацієнтів з тяжкою дихальною недостатністю, які потребують високопоточної кисневої терапії, і будуть отримувати її в новому відділенні. Лікарня повністю забезпечена киснем, перебоїв у поставках жодного разу не було», - повідомила директорка міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова.

У новому відділенні змонтовані сучасна система дезінфекції повітря і система пожежного оповіщення. Всі палати відділення підключені до системи медичної сигналізації: коли пацієнт натискає кнопку, на посту медсестер включаються відповідна лампочка і звукове сповіщення. Палати обладнані переговорними пристроями для оперативного зв'язку з медперсоналом.

Відділення за кошти міського бюджету оснащено медичним обладнанням, медичними та побутовими меблями, закуплено постільну білизну. Облаштовані приміщення для відпочинку і прийому їжі медичного персоналу, а також внутрішній дворик для прогулянок. Практично завершені роботи з благоустрою території біля відділення.

«Одеса своєчасно отримала нове відділення інфекційної лікарні, яке надасть велику допомогу в лікуванні хворих з коронавірусною інфекцією. Тут створені зразкові умови для пацієнтів і медиків. Хочу сказати велике спасибі співробітникам Одеської інфекційної лікарні за їх самовіддану працю і висловити захоплення їх професіоналізмом», - зазначив Геннадій Труханов.

***
Відкриття нового відділення є черговим етапом системної реконструкції Одеської міської клінічної інфекційної лікарні, яка проводиться протягом останніх кількох років.
У 2015 році в інфекційній лікарні був добудований і відкритий новий корпус для пацієнтів з крапельними і особливо небезпечними інфекціями, а також нова будівля господарського блоку.
У 2019 року в інфекційній лікарні після капітального ремонту відкрито сучасне приймальне відділення. У 2020 році після капремонту відкрито нове напівбоксоване дитяче відділення.