Новини

Останні події

У Київському районі Одеси планують створити сучасний скейт-майданчик. Фото

Останнім часом все більшої популярності у молоді набирає катання на скейтбордах, роликах, самокатах і BMX-велосипедах.

Сучасні скейт-майданчики вже з'явилися в Приморському і Суворовському районах Одеси.

У Київському районі Одеси відповідна для цього інфраструктура була побудована у 2005 році, проте на сьогодні знаходиться в незадовільному стані.
Мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду з питання можливості відновлення скейт-майданчика на перетині пр.
Небесної Сотні (пр. Маршала Жукова) і вул. Шкільний аеродром.

«Мабуть, це був перший такий майданчик і досвіду було мало – покриття не відповідає жодним вимогам. Крім того, зробити зробили, а на баланс нікому не передали. Коли немає відповідальної служби, то і підтримувати територію в нормальному стані нема кому. Тому не дивно, що майданчик прийшов у непридатність уже через два роки. Неодноразово цю територію намагалися забудувати, але ми відстояли її і рішенням виконкому призначили КП «Стадіон «Спартак» балансоутримувачем»,- розповів Геннадій Труханов.

Комунальним підприємством була підготовлена концепція розвитку скейт-майданчика. На нараду були запрошені спортсмени з різних видів спорту для вироблення пропозицій з реконструкції спортивного майданчика, а також організації супутньої інфраструктури.

Під час зустрічі було наголошено, що майданчик займає дві тисячі кв.м, навколо є вільна територія, яка могла б бути використана для розширення спортивної інфраструктури, а також дозволяє встановлення тут дитячого ігрового майданчика.

Міський голова доручив профільним службам вивчити це питання.

Концепцією пропонується облаштувати тут майданчики для ролерів- початківців, для велотріалу та катання на самокатах, а також занять воркаутом. У зимовий час, коли погода не дозволяє займатися екстремальними видами спорту, частина території може бути переобладнана під каток, де будуть проводити свої тренування хокеїсти, а у вільний час – кататися всі охочі.

Також надійшли пропозиції встановити тут стіну для занять скелелазінням.

Крім того, на території планується розміщення прокату спортивного інвентарю, роздягалень, медпункту, поста охорони і об'єктів громадського харчування.

Міський голова зазначив, що на підставі пропозицій, що надійдуть до кінця поточного року, буде розроблена проєктно-кошторисна документація, а реконструкцію скейт-майданчика планується розпочати з весни наступного року.