Новини

Останні події

Одеса отримала нагороди престижного міжнародного будівельного конкурсу «European Award»

Одеса третій рік поспіль бере участь у престижному міжнародному будівельному конкурсі «European Award». Цього року у фінал конкурсу пройшло 46 проєктів, 4 проєкти з України отримали нагороди. Нагородження відбулося 23 вересня 2020 року в Королівському замку у Варшаві.

Цього року наше місто отримало відразу дві нагороди.

У категорії «Об'єкти культури» переможцем став проєкт ремонтно-реставраційних робіт колонади Воронцовського палацу.

У категорії «Ревіталізація зеленої зони» відзнаку «European Award - 2019» отримав Грецький парк.

3 листопада 2020 року в Грецькому парку відбулася церемонія вручення нагород «European Award - 2019». Цього року, крім міста, до нагород вперше були представлені підрядні організації, які виконували роботи на об'єктах-переможцях.

У заході взяли участь: мер Одеси Геннадій Труханов, Генеральний консул Грецької Республіки в Одесі пан Дімітріос Дохтсіс, володар Почесної відзнаки Одеського міського голови ім. Г.Г. Маразлі трьох ступенів Пантелеймон Бумбурас, Почесний громадянин міста Одеси Сергій Гриневецький, заслужений художник України Михайло Рева, а також співробітники одеської мерії, Одеської державної академії будівництва та архітектури (ОДАБА), керівники будівельних та проєктних організацій міста, які брали участь у реалізації проєктів-переможців.

«Європейські фахівці високо оцінюють нашу роботу з відновлення архітектурної спадщини, підвищення якості життя одеситів, а також поліпшення і оптимізації міського середовища. Участь у таких конкурсах - це ще одна можливість презентувати Одесу міжнародній спільноті. Наступного року плануємо подати на конкурс проєкт реставрації Будинку Руссова», - прокоментував Геннадій Труханов.

Також під час церемонії нагородження були представлені подальші плани з благоустрою Грецького парку. До початку наступного курортного сезону тут з'явиться Алея скульптур. Вже є сім ідей, реалізація яких буде здійснюватися, як і відновлення Грецького парку, за позабюджетні кошти. Як зазначив скульптор, автор фонтану «Початок початків» Михайло Рева, всі скульптури будуть витримані в єдиному стилі і кожна буде супроводжуватися історією її створення і прізвищем сім'ї, яка зробила подарунок місту.

Довідка
У 2018 році в номінації «Реновація соціального об'єкта» нагороду «European Award - 2017» отримав проєкт реставрації Потьомкінських сходів.  У 2019 року в категорії «Громадські будівлі» (public utility buildings)
нагороду «European Award - 2018» отримав проєкт реконструкції адміністративної будівлі Центру інтегрованих послуг «Європейська мерія», розташованого на вул. Косівської, 2-Д.