Новини

Останні події

Сьогодні відкривається франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ»

Сьогодні, 5 листопада 2020 року, відкривається франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ».

Кінофестиваль проходитиме в онлайн-форматі на інтернет-платформі mictfest.com. Завершиться свято молодого кіно 8 листопада.

Напередодні відкриття фестивалю Одеський міський голова Геннадій Труханов привітав організаторів і учасників фестивалю:

«Історично склалося, що Одеса - місто, де народилося кіно! Наше місто регулярно виступає майданчиком для зйомок іноземних і вітчизняних кінофільмів різних жанрів. Я радий вітати перший в історії наших країн франко-український фестиваль молодого кіно «МІСТ». Як мер і як людина, яка щиро любить кіно, впевнений, що наш фестиваль щорічно буде відкривати нові імена, знайомити нас з роботами талановитих молодих українських і французьких режисерів. І обов'язково займе гідне місце у світовому фестивальному русі. Упевнений, спільна з Францією підтримка творчості молодих кінематографістів стане стійкою традицією, яка перетворить Одесу в міжнародний Центр просування молодих кінематографістів», - зазначив у своєму привітанні міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Програма фестивалю представлена ​​короткометражними фільмами молодих французьких та українських кінематографістів у трьох категоріях: «Короткометражне ігрове кіно», «Короткометражне документальне кіно» і «Короткометражне студентське кіно».

Також у рамках фестивалю пройде позаконкурсна програма, на ній будуть представлені перші короткометражні фільми молодих, але вже визнаних режисерів українського кіно: Антоніо Лукича, Марисі Нікітюк, Нарімана Алієва та інших.

Для забезпечення роботи фестивалю «МІСТ» створена інтернет-платформа, на якій буде розташований весь відеоконтент в усіх напрямках роботи фестивалю, а також всіх конкурсних і позаконкурсних програм. Доступ до перегляду буде відкритий після обов'язкової реєстрації на платформі.

Перегляд усіх програм кінофестивалю, а також подальша робота інтернет-платформи фестивалю «МІСТ» буде абсолютно безкоштовною для всіх зареєстрованих глядачів.
Фестиваль «МІСТ» - це унікальна можливість об'єднати молодих кінематографістів України і Франції, а також створити міжнародну колаборацію в галузі кіноселекціі молодіжної частини кіновиробників у різних спеціальностях.

Фестиваль покликаний стати справжнім мостом між молодими майстрами кіно Франції та України.