Новини

Останні події

В Одесі проводиться комплексний благоустрій Олексіївського скверу

У вересні 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов анонсував жителям Молдаванки благоустрій Олексіївського скверу. Сьогодні роботи проводяться вже повним ходом.

Передусім були проведені всі підземні роботи - облаштування водопроводу для поливу зелених насаджень і кабельної системи для освітлення скверу. Наразі проводиться встановлення опор освітлення і укладання тротуарної плитки.

Згідно з проєктом, тут з'являться дитячі та спортивні майданчики з травмобезпечним прогумованим покриттям, нові лавки та урни, буде проведено додаткове озеленення та облаштовано туалет.

«Олексіївський сквер отримав свою назву на честь побудованого тут у 1888 році храму, названого на честь преподобного Олексія. Перед початком Другої світової війни храм був підірваний, на його місці сьогодні побудований Свято-Олексіївський храм. До наших днів збереглася історична огорожа, яка і визначає межі сучасного Олексіївського скверу. Незважаючи на те, що це місце не є пам'яткою культури, я вважаю важливим відновити огорожу в колишньому вигляді. Це частина нашої з вами історії», - розповів Геннадій Труханов.

Сьогодні вже розпочато роботи з відновлення огорожі Олексіївського скверу в автентичному вигляді.

Крім того, на території скверу розташоване розворотне кільце трамваю №12. В рамках проведення реконструкції скверу планується оновити трамвайне полотно і контактну мережу, а вздовж рейок встановити огорожу.

Всі роботи планується завершити у квітні 2021 року.