Новини

Останні події

За участю Німеччини в Одесі впорядкують територію біля пам'ятного знака жертвам трагедії 1941 року. Фото, відео

9 листопада 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів онлайн-конференцію з директоркою з питань Східної і Центральної Європи Центру ліберальної сучасності пані Марілуїзе Бек (Федеративна Республіка Німеччина).
Сторони обговорили питання благоустрою території біля пам'ятного знака, де під час окупації Одеси в жовтні 1941 року фашистами були спалені більш ніж 25 тисяч жителів міста (колишні артилерійські склади в районі площі Толбухіна).

Представники Центру ліберальної сучасності є постійними гостями Одеси, організація бере активну участь у заходах щодо збереження культурної та історичної пам'яті як в самій Одесі і Німеччині, так і в містах інших країн.

Так, у жовтні 2018 року гості з Німеччини в Одесі брали участь у церемонії вшанування пам'яті українців іудейського віросповідання, убитих в період Другої світової війни. Як зазначила пані Марілуїзе Бек, ця церемонія залишила незабутні враження, і Центр ліберальної сучасності прийняв рішення про участь у реконструкції пам'ятного знака та благоустрою прилеглої території.

Проєкт має повну підтримку з боку Канцелярії Федерального канцлера Німеччини, Міністерства закордонних справ та Президента ФРН. Фінансування виділено, роботи проводитимуть Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку, а також Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Під час діалогу відбулося обговорення питань, які передують початку реалізації проєкту.