Новини

Останні події

У Будинку Руссова планують розмістити міську дитячу хореографічну школу. Відео

Господарський суд Одеської області визнав законною реєстрацію Будинку Руссова за територіальною громадою Одеси.

Як зазначив мер Одеси Геннадій Труханов, ми не тільки відновили нашу знамениту пам'ятку архітектури, але, на підставі рішення виконкому, зареєстрували право власності за територіальною громадою міста Одеси як надбання всіх одеситів.

«Абсолютно передбачувано, що цьому спробували перешкоджати приватні фірми, які претендують на ласий шматок, адже саме так вони собі уявляють наш Будинок Руссова. Всупереч усім спробам, ми все-таки відстояли знамениту будівлю в суді першої інстанції. Тут планується розмістити хореографічну школу, туристичний центр та інші організації, які будуть працювати в інтересах суспільства на благо одеситів!» - підкреслив мер.

*****

03 липня 2020 року виконавчий комітет Одеської міської ради прийняв рішення зареєструвати право власності територіальної громади міста на громадську будівлю-пам'ятку архітектури і містобудування "Будинок Руссова». І така реєстрація була проведена. Сьогодні Будинок Руссова належить громаді міста - одеситам.

Приватні підприємства, а саме: ТОВ «Реставратор-1946», ТОВ «Петрекс ПЛЮС», що намагаються заволодіти відреставрованою і відновленоюю пам'яткою архітектури, зареєстрували право власності на неприналежні їм приміщення в зазначеному будинку, а також оскаржили реєстрацію права власності за громадою.

Зокрема, ТОВ «Реставратор-1946» подано відповідну скаргу до Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції України, проте наказом Міністерства юстиції України від 21 вересня 2020 року в задоволенні скарги відмовлено.

Своєю чергою, ТОВ «Петрекс ПЛЮС» було пред'явлений до Одеської міської ради позов про скасування рішення про державну реєстрацію права власності громади. 12 листопада 2020 року Господарським судом Одеської області прийнято рішення, яким у позові відмовлено. Суд визнав реєстрацію за територіальною громадою законною.