Новини

Останні події

Робота міської влади Одеси з протидії COVID-19 отримала високу експертну оцінку. Відео

12 листопада 2020 року мер Одеси Геннадій Труханов провів зустріч з членом Медичної ради при МОЗ України, завідувачкою кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця, професором Ольгою Голубовською.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію із захворюваністю COVID-19 в Україні і Одесі, а також заходи щодо її поліпшення. Раніше Ольга Голубовська відвідала Одеську міську клінічну інфекційну лікарню, де ознайомилася з технічним оснащенням і роботою відділень, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

Професор Голубовська входить до складу робочої групи з розробки протоколів надання медичної допомоги хворим на COVID-19 при МОЗ України, тому її особливо цікавили питання дотримання стандартів лікування коронавірусної хвороби.

«Хочу подякувати керівництву міста, тому що в Одесі дуже багато зроблено для підтримки і розвитку інфекційної служби ще до початку епідемії COVID-19. Кілька років тому в Одеській інфекційній лікарні відкрито сучасне боксоване відділення, одне з кращих в Україні. Цього року відкриті й інші нові відділення, побудовані за відмінним проєктом, закуплено якісне обладнання. Я бачу, що продумана кожна деталь для комфорту пацієнтів, навіть облаштований внутрішній дворик для прогулянок», - підкреслила Ольга Голубовська.

Також високу оцінку експерта отримала забезпеченість кисневою терапією пацієнтів з COVID-19 в Одеській інфекційній лікарні. На сьогодні в лікарні створені 78 кисневих точок. Також для опорних стаціонарів Одеси по COVID-19 закуплені кріоциліндри і сучасна дихальна апаратура.

«На початку епідемії ми створили в Одесі міську експертну раду, до складу якої увійшли провідні інфекціоністи і професори. На підставі рекомендацій фахівців проводяться закупівлі того обладнання, яке дозволяє надавати максимально ефективну допомогу пацієнтам з COVID-19. В Одесі медикам, які працюють з COVID-19, виплачують муніципальні надбавки. Забезпечено регулярне обстеження на COVID-19 медичних працівників, а для прискорення отримання результатів тестів ми зараз створюємо при інфекційній лікарні власну ПЛР-лабораторію», - розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

З міського бюджету Одеси на заходи з протидії поширенню COVID-19 цього року за станом на 9 листопада 2020 року спрямовано 422,9 млн гривень.