Новини

Останні події

Одеса пам'ятає: сьогодні - річниця трагедії на Троїцькій. Фото, відео

4 грудня 2019 року в Одесі сталася масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на вулиці Троїцькій, у будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Того трагічного для Одеси дня постраждали 47 осіб, вогонь забрав життя 16 з них.

Сьогодні, у день першої річниці пожежі на Троїцькій, мер Одеси Геннадій Труханов спільно з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким вшанували пам'ять загиблих та поклали квіти до стін коледжу.

«Це трагедія, яка назавжди залишиться в історії нашого міста і пам'яті одеситів. І спільне завдання - робити все можливе, щоб подібні трагедії більше не повторювалися. Так, ми продовжуємо роботу з комплексного оснащення міських шкіл системами автоматичної пожежної сигналізації. Також я звернувся до голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького з тим, щоб він взяв під свій особистий контроль перевірку одеських закладів вищої освіти на предмет дотримання всіх норм і правил пожежної безпеки», - зазначив Геннадій Труханов.

Через рік після пожежі доля будівлі залишається невизначеною, до цього часу немає остаточного рішення з власником будівлі.

«Міністерство освіти і Національна академія наук України не можуть домовитися, а вони є головними користувачами будівлі, володіють близько 9500 квадратних метрів. МОН вважає, що Академія наук повинна передати будівлю їм, а вони, своєю чергою, - місту. З огляду на те, що це центральна частина Одеси і пам'ятка архітектури, для мене прийнятна така позиція, але НАН вимагає відшкодування 6000 квадратних метрів. У зв'язку з цим мною дано доручення профільним департаментам комплексно підійти до вивчення цього питання і подивитися, що за будівлі на території Одеси належать Національній академії наук, у якому вони стані і як використовуються - чи за призначенням, чи відведена земля», - розповів Сергій Гриневецький.

«Що стосується будівлі коледжу, то зараз вона знаходиться в аварійному стані. Ми комплексно підійдемо до цього питання і запропонуємо оптимальну формулу його вирішення. У нас уже є план дій ремонтних робіт, який ми готові представити керівництву ОДА вже наступного тижня», - зазначив Геннадій Труханов.

*****
 НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ