Новини

Останні події

Вечірня Одеса: Кримський бульвар освітлюють світлодіодні світильники. Фото

Завершено капітальний ремонт системи зовнішнього освітлення Кримського бульвару, на ділянці від вул. Марсельської до вул. Ак. Заболотного.

Роботи виконувалися з урахуванням всіх сучасних вимог і норм та включали: демонтажні роботи (вивезено понад 14 тонн будівельного сміття), облаштування нової траншеї довжиною 1570 метрів (глибина траншеї - 70 см із застосуванням підстилки з піску).

Крім того, було прокладено кабельну каналізацію, виконано укладання нового кабелю живлення, встановлені кабельні перетяжні колодязі, що дозволяють при пошкодженні кабелю виконувати його заміну без риття траншеї.  Також облаштовано фундамент, відреставрована і встановлена ​​61 торшерна стійка.

«Застарілі натрієві лампи замінені на сучасні світлодіодні. За показниками енергоспоживання вони практично в два рази економніші старих, а за якістю освітлення - в рази кращі. Сьогодні ввечері ми пройшлися бульваром та переконалися в цьому», - розповів Геннадій Труханов.

Після завершення всіх робіт тут відновлено тротуарну плитку на пішохідних доріжках. Надалі в рамках реалізації проєкту-переможця громадського бюджету - 2021 планується встановити на даній ділянці Кримського бульвару підсвічування дерев.

Також міський голова зазначив, що в рамках проєкту «Вечірня Одеса» в Суворовському районі практично завершено заміну вуличних світильників на світлодіодні. Робота буде продовжуватися. У планах муніципалітету - оновлення системи зовнішнього освітлення у всіх районах міста.