Новини

Останні події

В Одесі стартували українсько-американські навчання «Сі Бриз-2019»

1 липня 2019 року в Будинку прийомів відбулося відкриття двотижневих україно-американських навчань «Сі Бриз-2019». У багатонаціональній операції з безпеки в Чорноморському регіоні беруть участь представники 19-ти країн.

Керівник навчань з американської сторони, капітан 1 рангу Метью Ліман підкреслив, що за роки проведення навчань були досягнуті успіхи в узгодженості дій Збройних Сил країн-учасниць.
«Цього року вперше в історії «Сі Бриз» в операції братиме участь американський катамаран. Це демонструє нашу підтримку Військово-морських Сил Збройних Сил України та готовність до взаємодії. «Сі Бриз-2019» дозволить досягти нового рівня взаємодії з урахуванням нових викликів», - зазначив Метью Ліман.

Багатонаціональна операція включає в себе кілька фаз, попередньо проводиться велика робота з підготовки і планування.

«Сьогодні ми приступаємо до активної фази навчань, які полягають у відпрацюванні навичок взаємодії на морі, на суші і в повітрі. Це наша спільна відповідь загрозам тероризму, втручанню у внутрішні справи і загрозам територіальній цілісності країн Чорноморського регіону», - зазначив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко, висловивши впевненість, що чергове об'єднання зусиль дозволить зробити ще один крок щодо забезпечення безпеки у водах Чорного моря.

Одеський міський голова Геннадій Труханов підкреслив, що для розвитку Одеси важлива присутність на світових туристичних маршрутах і відродження круїзних заходів у порт.

«Сьогодні питання безпеки стоять на першому місці для всіх країн світу. Ми хочемо, щоб наші діти не знали війни, а наші країни процвітали. Для Одеси як туристичного міста особливо важлива стабільність у Чорноморському регіоні», - зазначив Геннадій Труханов, побажавши учасникам українсько-американських навчань успіхів у відпрацюванні злагодженості дій з протидії загрозам у Чорному морі.