Новости

Последние события

Состоялось вручение первых наград «За оборону Одессы». Фото

Одеса завжди була містом вільних, сильних та мужніх людей. У минулому столітті за оборону в роки Другої світової війни, до якої долучилися сотні тисяч одеситів, вона отримала високе звання Місто-герой.

Сьогодні Одеса разом зі всією Україною героїчно бореться з рашистською навалою. Поряд зі Збройними Силами України стоїть громадянське суспільство, вся територіальна громада міста: волонтери та благодійники, працівники державних підприємств та комунальних служб, прості одесити.
 
У 2022 році Одеським міським головою засновано Почесну відзнаку «За оборону Одеси», якою нагороджуватимуться громадські організації, трудові колективи, мешканці міста Одеси та інших міст України, іноземні громадяни, які здійснювали і продовжують здійснювати волонтерську діяльність, надавали матеріальну, фінансову та іншу допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, сприяли відновленню  та розвитку міста або іншим чином брали активну участь у виконанні завдань щодо забезпечення оборони Одеси, захисту населення та інтересів держави у зв’язку із широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України.
 
Сьогодні Одеса відзначає День міста. За традицією в День міста Одеса вшановує своїх найвідданіших та найбільш заслужених дочок та синів.
 

Почесною відзнакою Одеського міського голови «За оборону Одеси» нагороджені:

Пантеліс (Пантелеймон) Бумбурас - Почесний громадянин м. Одеси,  голова Благодійної організації «Фонд Бумбураса», засновник будівельної компанії «Гефест»;

Трудовий колектив будівельної компанії «Стікон». Нагороду отримує керівник компанії,  Почесний громадянин м. Одеси Крючков Леонід Яковлевич;

Вікнянський Микола Львович - координатор волонтерського центру «Гостинна хата»;
 

Добровольський Віталій Володимирович - керівник ТОВ «ОДЕСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД № 4»;

Унан Албертян - керівник мініготелю «Сова» та інших.

Колектив Благодійного фонду «Міжнародна допомога «Добрий Самарянин». Нагороду отримав президент фонду Сердіченко Денис Петрович;
 

Богаченко Наталія Валеріївна – волонтер, координатор волонтерського центру «Гостинна хата»;

Іщенко Руслан Анатолійович - водій транспортної компанії, який у перші дні війни забезпечив доставку техніки у зони активних бойових дій;
 

Ножевнікова Катерина Юріївна - волонтер, директор та співзасновник Благодійного фонду «КОРПОРАЦІЯ МОНСТРІВ». Зараз Катерина Юріївна перебуває у відрядженні. Нагороду отримує співзасновниця фонду Казацкер Діна Олександрівна;

Трус Віктор Миколайович - директор Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІБРА»;
 

Яковенко Олександр Володимирович - волонтер, керівник та співзасновник Громадської організації «ГОРОД».

Почесну відзнаку Одеського міського голови «За оборону Одеси» також присуджено:
 

Кудашкіну Олегу Миколайовичу - начальнику залізничного вокзалу станції «Одеса-Головна»;

Орєшиній Людмилі Володимирівні - генеральному директору першого міського телеканалу та першого міського радіо - ЗМІ, які з початку повномасштабного вторгнення єдині у м. Одесі, хто не зупинив трансляцію.  

* * * * *

Розпорядження
Одеського міського голови
№ 367 від 29.08.2022

Про заснування Почесної відзнаки Одеського міського голови «За оборону Одеси»

Відповідно до пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Статуту територіальної громади міста Одеси, з метою відзначення та вшанування громадян за зусилля, проявлені у волонтерській діяльності, організації і наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, для відсічі збройної агресії Російської Федерації, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності України:

1. Заснувати Почесну відзнаку Одеського міського голови «За оборону Одеси».

2. Затвердити Положення про Почесну відзнаку Одеського міського голови «За оборону Одеси» (додаток 1) та Опис Почесної відзнаки Одеського міського голови «За оборону Одеси» (додаток 2).

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на в. о. заступника міського голови – керуючого справами Виконавчого комітету Одеської міської ради Олега Бриндака.

Геннадій ТРУХАНОВ

Додатки 1, 2