Новости

Последние события

В Одесской инфекционной больнице продолжается капремонт детского отделения. Фото, видео

Повномасштабне вторгнення росії в Україну поставило на паузу багато проєктів у всій країні. Проте в Одесі міська влада не припинила вирішувати питання, які мають нагальне значення для людей, зокрема ремонт медзакладів.

Мер Одеси Геннадій Труханов перевірив хід виконання поточного етапу ремонтних робіт у міській клінічній інфекційній лікарні, поетапну реконструкцію якої було розпочато у 2015 році з будівництва боксованого корпусу для хворих з крапельними інфекціями.

Згодом у лікарні з’явилися сучасне приймальне відділення, три нових напівбоксованих корпуси, а також сучасна ПЛР-лабораторія, дві кисневі станції та чотири кріоциліндри.

Наразі тривають роботи з капітального ремонту корпусу літери «И» - двоповерхового «Дитячого корпусу», побудованого ще в 1974 році. Наразі проведено: посилення та часткова заміна несучих конструктивних елементів будівлі, часткове перепланування приміщень, демонтаж старої покрівлі та монтаж нової з утепленням, демонтаж внутрішніх інженерних мереж.

Виконано заміну сходів, віконних блоків, стін та перегородок. Тривають внутрішні оздоблювальні роботи, монтаж систем вентиляції, електро-, тепло- та водопостачання, каналізації.
Після завершення ремонту в корпусі планується розгорнути 70 ліжок — два відділення та реанімаційний блок.

Одеська інфекційна лікарня надає спеціалізовану медичну допомогу одеситам, мешканцям області та внутрішньо переміщеним особам з інфекційними хворобами та є закладом першої хвилі для госпіталізації хворих на COVID-19.