Новости

Последние события

Одессу посетила делегация членов Комитета по обороне Палаты общин Великобритании. Фото, видео

Сьогодні, 15 листопада 2022 року, Одесу відвідала офіційна делегація членів Комітету з питань оборони Палати громад Великої Британії. Члени делегації зустрілись із мером Одеси Геннадієм Трухановим та обговорили питання безпеки, міжнародної гуманітарної допомоги і підготовку міста до зимового періоду.

«Дуже потужна делегація парламенту Великої Британії сьогодні у місті. Залучення до Одеси європейської спільноти та компаній дозволить зробити наш регіон безпечним. Ми назавжди маємо закріпити у розумі людей, що Одеса - мультикультурне, інтернаціональне, європейське місто», - сказав Геннадій Труханов.

Члени Комітету висловили свою підтримку в питанні включення історичного центру Одеси до Основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і подякували за підтримку Ліверпуля, який буде приймати «Євробачення-2023».

«Це дійсно важливо для нас. Мешканці Ліверпуля пишаються, що можуть приймати пісенний конкурс від імені України. Україна буде центральним об'єктом цього конкурсу», - наголосили члени британської делегації.

Також Геннадій Труханов презентував проєкт «Євроатлантичний офіс», головна мета якого - сприяння миру та безпеці, покращення економічного та культурного життя Чорноморського регіону.

Разом з мером Одеси парламентарі побували в Міському гуманітарному центрі, де розподіляється міжнародна гуманітарна допомога.

Також у рамках візиту пройшла зустріч парламентарів із заступником голови Адміністрації морських портів України, на якій, зокрема, обговорювалось питання безпеки «зернової ініціативи».

* * * *

15 листопада 2022 року в Одесі зареєстровано найтривалішу повітряну тривогу за увесь час повномасштабного вторгнення рф. Вона тривала безперервно майже 6 годин.

З перших днів війни в Одесі діє Міський гуманітарний центр

Міський гуманітарний центр допомагає переселенцям та малозабезпеченим одеситам. Адреси, відео