Новости

Последние события

Одесгорэлектротранс - заказчик работ по капремонту спуска Маринеско. Фото

Рішенням Виконкому Одеської міської ради КП «Одесміськелектротранс» призначено замовником проєктування та виконання робіт з капітального ремонту ділянки трамвайної колії на узвозі Маринеска. 
 
«Узвіз Маринеска нещодавно був капітально відремонтований. Все було зроблено якісно в розрахунку на мирний час. Під час повномасштабної війни були зафіксовані зсуви ґрунту та просідання ділянки дороги. Експерти називають сукупність причин», - зазначив Геннадій Труханов. 
 
Від початку повномасштабного вторгнення узвіз Маринеска взяв на себе майже весь транспортний потік, поки вулиця Приморська була закрита для руху. Зокрема, ним прямував великовантажний і негабаритний транспорт. 
 
Також схил регулярно піддається струсу від ракетних ударів. А з огляду на те, що він утворений штучним способом, ґрунти не мають достатньої щільності. До того ж глибоко під землею виявлені старі дренажні канали, які не були правильно законсервовані. Експерти припускають, що їхнє руйнування також може впливати на просідання ділянки узвозу. 
 
Міський голова повідомив, що наразі проводиться цілий комплекс заходів, щоб зупинити зсув ґрунтів. До роботи залучені різні організації та відомства. Зокрема, досягнуто домовленостей з будівельною компанією щодо будівництва підпірної стіни. 
 
З метою зменшення навантаження на схил з трамвайного маршруту №7 тимчасово знято багатосекційні трамвайні вагони. Вони повернуться після стабілізації схилу і завершення капремонту ділянки узвозу, що просіла.