Новости

Последние события

Мэр Одессы представил концепцию цифровой трансформации городского совета. Фото

Подальша інформатизація, кіберзахист і цифрова трансформація роботи міських структур – такі вектори руху на наступні роки назвав мер Одеси Геннадій Труханов на робочій зустрічі з працівниками департаментів, управлінь, підприємств та установ одеської мерії. 

Міський голова зазначив, що у минулі роки була напрацьована цифрова база у вигляді інструментів, які вже користуються попитом в одеситів: Єдиний центр звернень громадян 1535.omr.gov.ua, онлайн-платформа citizen з сервісами електронної демократії, Депутатський портал, Smart CNAP і таке інше. 

Сьогодні Одеса вже готова перейти до наступного етапу – створення єдиного аналітичного центру обробки даних City as service (місто як сервіс, куди буде зводитися весь масив даних, напрацьований міськими структурами). 

Як зазначив мер Одеси, це допоможе виявляти недоліки роботи міських структур і приймати оптимальні управлінські рішення. А в підсумку – дозволить підвищити рівень сервісів для одеситів. 

«Ми наближаємо місто як сервіс для населення. Для цього створюємо сучасний цифровий офіс прийняття управлінських рішень та операційної роботи в режимі 24/7 у розрізі всіх тематичних напрямів життєдіяльності міста», – сказав Геннадій Труханов. 

Департамент інформації та цифрових рішень завершує розробку програмного документу цифрової трансформації, який напрацьований за рекомендаціями EGAP Program та буде направлений на погодження до Міністерства цифрової трансформації.

При Департаменті створена Експертна рада, до якої увійшли науковці та фахівці провідних ІТ-компаній. Вивчається досвід і вибудовується командна робота з іншими муніципалітетами та партнерами, які також напрацьовують Smart-рішення і впроваджують їх у життя своїх міст.