Новости

Последние события

Мэр Одессы встретился с делегацией Французской Республики. Фото

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з уповноваженим Президента Французької Республіки з питань допомоги та відновлення України паном П'єром Ельброном.   

"Франція, як частина Євросоюзу, всебічно підтримує Україну та готова й надалі  надавати допомогу", - зазначив пан Ельброн, додавши, що його місія полягає у зміцненні зв'язків безпосередньо з українськими громадами.  

Мер Одеси  відзначив ефективність такого формату співпраці  та  подякував французькому народу за підтримку. 

"Адже саме муніципалітети є першою інстанцією, куди звертаються мешканці, і де знають всі проблеми і потреби своїх громад", - підкреслив Геннадій Труханов.  

На зустрічі також були присутні представники державної Французької агенції розвитку (AFD). Агенція реалізує політику, визначену урядом Франції, щодо сталого розвитку і захисту планети та покращення умов життя її мешканців.  
  
Наразі AFD підтримує реалізацію понад 4000 проєктів у більш ніж 115 країнах світу та сьогодні збільшує свою присутність в Україні, зокрема в Одесі. 
Організація має декілька джерел фінансування, зокрема неурядових інституцій, що робить AFD більш мобільною щодо реалізації проєктів. 

Під час зустрічі сторони обговорили нагальні потреби одеської громади у зв'язку із прийняттям численної кількості внутрішніх переселенців. А саме: розвиток транспортної сфери, модернізацію теплопостачання та водозабезпечення міста.

Також французьку делегацію цікавили питання відновлення культурної спадщини, пошкодженої внаслідок російської агресії.