Новини

Останні події

В Одесі презентована Концепція розвитку паркувального простору

4 січня 2019 року в мерії відбулася презентація Концепції розвитку паркувального простору в м. Одесі. На презентації були присутні: мер Одеси Геннадій Труханов, заступник мера Павло Вугельман, керівники профільних структурних підрозділів та депутати Одеської міської ради, представники Нацполіції, Асоціації автомобілістів Одеської області, транспортних підприємств, громадських організацій і ЗМІ.

Як зазначив директор міського департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Олександр Ілько, ця Концепція - логічне продовження тієї роботи, яка велася в місті в останні роки, починаючи з ремонту доріг і тротуарів, організації паркувальних кишень, заходів щодо обмеження паркування й оновлення муніципального транспорту та зупинкових комплексів. Наразі триває робота з організації руху громадського транспорту за графіком. Цьому істотно перешкоджають неправильно припарковані автомобілі, особливо в центральній частині міста. Концепція - це наступний етап, який окреслює наявні проблеми дорожньо-транспортної інфраструктури міста Одеси, передбачувані шляхи їх вирішення і механізми контролю, засновані на досвіді інших міст України і країн зарубіжжя.

Так, одним з рішень є розробка єдиної автоматизованої системи управління паркувальним простором, який буде включати в себе підсистеми візуалізації парковок, наявності на них вільних місць, можливість оплатити послуги паркування, а також підсистем контролю оплати, аналітики, статистики, генерації повідомлень і звітності.

Заходи, представлені в Концепції, спрямовані на розвиток у місті електротранспорту (в тому числі електромобілів) і велоруху, систематизацію всіх парковок міста і організацію т.зв. перехоплюючих парковок, підвищення культури паркування і культури надання послуг операторами паркування. Ці заходи також повинні підвищити надходження до бюджету міста за рахунок легалізації роботи парковок і впровадження сучасних механізмів оплати (через мобільні додатки, сучасні паркомати, Інтернет-банкінг тощо).

Представлена Концепція - це початкове бачення фахівців, яке буде коригуватися на підставі повуличного аналізу трафіку руху і припаркованих уздовж дороги автотранспортних засобів, ревізії місць для паркування, а також конструктивних пропозицій фахівців, бізнесу та громадськості, щоб у кінцевому підсумку стати тим документом, який буде винесено на сесію Одеської міської ради.

Після внесення зауважень і пропозицій, які були внесені учасниками презентації, Концепція розвитку паркувального простору в м. Одесі буде опублікована для ознайомлення на офіційному сайті міста.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ