Новини

Останні події

В Одесі пройде фінал Всеукраїнського турніру з кіберспорту

4 січня 2018 року мер Одеси Геннадій Труханов поспілкувався з одеською командою Deep Ravage, яка представить наше місто у фіналі Всеукраїнського турніру Ukrainian School Dota 2 Cup, який пройде 5-6 січня в Одесі. Діти розповіли меру про своє навчання і захоплення, а також саму гру Dota 2, продемонструвавши підготовку до завтрашнього фіналу.

«Ми повинні трансформувати хороші практики минулих років у сьогоднішню реальність. Якщо наразі актуальна віртуальна реальність, то ми не можемо не помічати те, що відбувається. Навпаки, ми повинні створювати відповідні умови, які дозволять дітям всебічно розвиватися під контролем дорослих. Особливо, якщо це може стати основою їх майбутньої професії», - прокоментував Геннадій Труханов.

5 січня в приміщенні кіберклубу «Skill» (пров. Красний, 9) пройде фінал серед шести українських команд школярів, де будуть визначені дві найкращі команди - учасники гранд-фіналу Ukrainian School Dota 2 Cup, який відбудеться 6 січня в приміщенні Міського ринку їжі (вул. Рішельєвська, 9а).

*****
Юні кіберспортсмени, а також організатори турніру з комп'ютерної гри Dota 2 серед школярів зверталися до міського голови у листопаді минулого року з ідеєю проведення кіберспортивних змагань. За підтримки Одеської міської ради було проведено відбіркові турніри в шести областях України (Одеська, Харківська, Київська, Дніпропетровська, Львівська, Запорізька), у них взяли участь близько 550 школярів у віці від 12 до 17 років. Команди-переможці приїжджають до Одеси, щоб змагатися за право називатися чемпіоном Ukrainian School Dota 2 Cup 2018 року, а також ознайомитися з визначними пам'ятками Одеси.

Довідка
Сьогодні комп'ютерна гра Dota 2 популярна у всьому світі: у неї грають діти з раннього віку, організовуються різні турніри всіляких рівнів. Гра проходить у вигаданому світі, де немає насильства. За оцінкою фахівців за своєю інтелектуальною складовою Dota 2 перевершує шахи.