Новини

Останні події

У районі Селекційного інституту для 60-ти тисяч одеситів капітально відремонтовано медцентр

Сьогодні, 8 січня 2019 року, Одеський міський голова Геннадій Труханов проінспектував хід виконання робіт з капітального ремонту будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги №10 у Малиновському районі.

Будівля, розташована в районі Селекційного інституту на вул. Житомирській, 2, побудована в 1961 році, і з тих пір капітальний ремонт тут не проводився.

У приміщеннях Центру будуть отримувати медичну допомогу близько 60-ти тисяч одеситів. Тут розташовані дві амбулаторії сімейної медицини, у яких працюють 24 сімейних лікарі.

Комплексний капітальний ремонт ЦПМСП №10 проводиться з червня 2018 року за рахунок коштів міського бюджету. В ході ремонтних робіт проведено заміну систем опалення, водопостачання, каналізації, вентиляції, електропостачання, посилені дверні та віконні прорізи, встановлені сучасні енергозберігаючі вікна. Виконано роботи із заміни покривного шару даху будівлі. Проводяться оздоблювальні роботи з облаштування фасаду будівлі, внутрішніх приміщень, а також упорядковується територія біля закладу.

Для обслуговування машин невідкладної швидкої допомоги проводиться реконструкція гаража, розташованого на територі їзакладу. У 2018 році Центру передано одну машину, а в нинішньому році планується передача ще однієї «швидкої». Це поліпшить доступність медичної допомоги, значно полегшить роботу лікарів і забезпечить надання невідкладної допомоги в найкоротший час максимальній кількості пацієнтів. Особливо це актуально з урахуванням того, що ЦПМСП №10 обслуговує велику площу приватного сектору.

Після завершення капітального ремонту Центр буде оснащений сучасним медичним обладнанням та меблями відповідно до табеля оснащення.

«Сьогодні ми якісно міняємо підходи до медицини в місті - закуповуємо сучасне обладнання, створюємо привабливий зовнішній вигляд закладів, упорядковуємо територію. Робиться все для того, щоб медицина була доступною, якісною, мобільною й ефективною для всіх одеситів, незалежно від району проживання», - підкреслив мер Одеси Геннадій Труханов.

Після завершення огляду будівлі Центру мер Одеси провів робочу нараду, на якій пройшло обговорення актуальних питань реформування системи охорони здоров'я.