Новини

Останні події

В Одесі обговорили питання доступності та ефективної роботи нових пришкільних стадіонів

У 2018 році в Одесі було проведено модернізацію шести нових шкільних стадіонів (Одеські школи №№ 15, 17, 30, 41, 45, 125).

Всього з 2014 року в Одесі відкрито 48 нових стадіонів і майданчиків при шкільних закладах.

Питанням експлуатації спортивних об'єктів при школах було присвячено робочу нараду з директорами одеських шкіл та представниками батьківських комітетів навчальних закладів, яку провів міський голова Одеси Геннадій Труханов вчора, 9 січня 2019 року. Зустріч проходила в актовому залі ліцею «Європейський».

За інформацією департаменту освіти і науки Одеської міськради, роботу на стадіонах і спортивних майданчиках організовано за певним графіком. Так, з 08:30 до 15:00 на стадіонах і спортмайданчиках проводяться уроки фізкультури і спортивно-масові заходи під контролем педагогів. У будні до початку уроків, а також після уроків і заходів жителі прилеглих до шкіл мікрорайонів мають можливість вільно займатися на стадіонах.
Для збереження матеріально-технічної бази, забезпечення охорони об'єктів та обслуговування обладнання низка навчальних закладів уклали договори оренди спорткомплексів з громадськими організаціями. Так, після 16:00 проводять заняття громадські організації: футбольний клуб «Атлетик», «Одеса», «Юніор-спорт», спортивний клуб «Чемпіон», благодійна організація «Одеський регбійний союз».
На жаль, за таким графіком працюють не всі модернізовані стадіони, через що питання експлуатації та збереження спортмайданчиків залишається відкритим.

На нараді зазначалося, що питання експлуатації стадіонів, графік їх роботи і варіанти залучення спортивних громадських організацій повинні визначатися керівниками шкіл спільно з батьківськими комітетами. Головне завдання, яке ставить міська влада, - підтримання матеріально-технічної бази спорткомплексів на належному рівні і забезпечення відкритого доступу до них жителям мікрорайону в періоди, вільні від шкільних занять.

«Повинен бути забезпечений вільний доступ для жителів району, де розташований стадіон. Щоб і діти, і дорослі чітко знали, о котрій годині вони можуть прийти, пограти на хорошому сучасному стадіоні абсолютно безкоштовно. Школи та батьківські комітети повинні самі вирішувати, хто і на яких умовах буде експлуатувати стадіони поза шкільним часом. Наше завдання - створити гідні умови для фізичного розвитку дітей. Організація процесу - це спільна робота шкіл і батьківських комітетів», - підкреслив Геннадій Труханов.

Зі свого боку міська влада продовжить виконувати своє головне завдання - створювати гідні умови для занять спортом, серед яких безпека, якість і доступність.
 

 


П Р Е З Е Н Т А Ц І Я