Новини

Останні події

В Одесі продовжують модернізувати шкільні харчоблоки. Фото

За період 2014-2018 роках в Одесі капітально відремонтовані 88 харчоблоків у закладах освіти. Для поліпшення якості організації харчування для харчоблоків закладів освіти купувалося технологічне обладнання: електроплити, духові шафи, картоплечистки, протирально-різальні машини, м'ясорубки, тістоміси, холодильне обладнання.

Організацію харчування в школах здійснюють переможці тендерних процедур із закупівлі послуги на організацію харчування дітей у школах Одеси. У дитячих садках за підсумками тендерних процедур на закупівлю продуктів харчування організація-переможець постачає продукти харчування.

Питанням ремонту харчоблоків та організації харчування в школах і дитсадках була присвячена робоча нарада з директорами одеських шкіл та представниками батьківських комітетів навчальних закладів, яку провів міський голова Одеси Геннадій Труханов 9 січня 2019 року. Зустріч проходила в актовому залі ліцею «Європейський».

Геннадій Труханов відвідав харчоблок ліцею, де проходить апробацію інноваційна система організації харчування. Тут спосіб подавання їжі учням - «шведський стіл». Учні можуть самостійно формувати меню відповідно до своїх смакових переваг. Крім того, у їдальні встановлено і вендінговий апарат, який видає вже готові страви з наданого меню. Цей пілотний проект також проходить апробацію і в недавно відремонтованій загальноосвітній школі №125.
Проект відповідає санітарно-гігієнічним вимогам і спрямований на формування культури харчування в школярів. Якщо з відгуків батьківських комітетів і педагогів ця система себе виправдає, то вона буде застосована і в інших навчальних закладах.
Крім того, Одеський міський голова відвідав оновлений харчоблок у загальноосвітній школі №122 на вул. Старопортофранківській. Ця шкільна їдальня забезпечує харчуванням учнів ще трьох шкіл району. У 2017-2018 роках за бюджетні кошти поетапно проводились ремонтні роботи в усіх приміщеннях харчоблоку та обідньому залі, було придбано технологічне обладнання, столові меблі для обіднього залу. У 2019 планується продовжити закупівлю технологічного обладнання для харчоблоку.


«Для нас важливо створити не тільки естетично привабливий вигляд шкільних їдалень, але й повністю оснастити їх сучасним обладнанням, замінити всі системи: водопостачання, каналізації та вентиляції. Ми не збираємося зупинятися на досягнутому і продовжимо роботу, поки модернізовані харчоблоки у всіх закладах освіти не стануть нормою в нашому місті», - зазначив мер Одеси.

Геннадій Труханов також ознайомився з проектними пропозиціями щодо капремонту будівлі школи №122, побудованої ще у 1936 році. Проектом передбачається відремонтувати фасад навчального закладу, упорядкувати його територію. Також з метою безпеки учнів першочерговим завданням на 2019 рік є встановлення огорожі від проїжджої частини по всьому периметру школи.