Новини

Останні події

Одеська мерія допоможе школі Столярського: робоча нарада мера, відеокоментар

10 січня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов провів робочу нараду щодо ситуації, яка склалася навколо середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. П.С. Столярського. Школа є загальноосвітнім навчальним закладом державної форми власності, підпорядковується Міністерству культури України та фінансується за рахунок коштів державного бюджету. Навчальний заклад може бути закрито до усунення порушень протипожежної безпеки за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області.

На нараді були присутні: віце-мери Павло Вугельман і Андрій Котляр, директор департаменту культури та туризму Тетяна Маркова, представник ДСНС України в Одеській області Олександр Полохач, директор Всесвітнього клубу одеситів Олена Павлова, організатор фестивалю «Золоті скрипки Одеси» Ігор Покровський, директор школи Столярського Євген Лисюк.

Як зазначив Геннадій Труханов, незважаючи на те, що навчальний заклад підпорядковується Міністерству культури України та повністю ним фінансується, міська влада не може залишатися осторонь і надаватиме допомогу колективу школи в рамках своєї компетенції.

«Спираючись на рекомендації ДСНС, ми розробимо свою дорожню карту, щоб максимально прискорити процес вирішення проблеми. І, безумовно, нашим пріоритетом є безпека вихованців. Всі вжиті заходи будуть у будь-якому випадку відповідати даним пріоритетом», - зазначив мер Одеси.