Новини

Останні події

В Одесі продовжують комплексну реконструкцію інфекційної лікарні

11 січня 2019 року Одеський міський голова Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду з питань капітального ремонту і подальшої комплексної реконструкції міської клінічної інфекційної лікарні на вул. Пастера.

У лікарні триває розпочатий у 2018 році капітальний ремонт відділення №4. Після завершення ремонтних робіт в цю будівлю з Циркульного корпусу буде переведено приймальне відділення, що дасть можливість проводити подальшу реконструкцію лікарняних споруд.

Під час виїзної наради були визначені етапи подальшої комплексної реконструкції лікарні.

Планується, що на базі будівель старої пральні та харчоблоку, які наразі не використовуються, будуть побудовані нові корпуси з боксованими маломісними палатами. Це дасть можливість ізоляції інфекційних хворих і поліпшить умови перебування пацієнтів. Після ремонту в нові корпуси будуть переведені дитячі відділення з Валиховського корпусу, що дасть можливість провести його подальший поетапний ремонт. Також запланований капітальний ремонт дитячого боксованого корпусу.

Фахівцями розглядається питання про консервацію та подальшу реконструкцію Циркульного корпусу, розташованого на території інфекційної лікарні, з повним збереженням його зовнішнього вигляду і переплануванням внутрішніх приміщень відповідно до сучасних вимог до умов перебування інфекційних хворих. Це питання вимагає узгодження з Міністерством культури України, оскільки Циркульний корпус є пам'яткою архітектури національного значення.

«Сьогодні розроблено комплексний план реконструкції інфекційної лікарні. Вона буде проводитися поетапно, тому що ми не маємо права ні на один день припинити роботу єдиного в місті і області інфекційного стаціонару. Одеса - портове і курортне місто, яке щорічно відвідує безліч туристів з усього світу. Тому міська інфекційна лікарня повинна відповідати всім вимогам сьогоднішнього дня», - підкреслив мер Одеси Геннадій Труханов.

Довідка:

Одеська міська клінічна інфекційна лікарня - найстаріший лікувальний заклад міста і одна з перших кам'яних будівель в Одесі. Лікарня заснована в 1802-1804 рр. з ініціативи герцога де Рішельє. Одеська міська інфекційна лікарня - єдиний лікувальний заклад, який надає ургентну стаціонарну допомогу інфекційним хворим міста і області цілодобово протягом року. Лікарня розрахована на 420 ліжок - 215 дорослих і 205 дитячих.

У складі лікарні функціонують 10 інфекційних відділень, приймальне відділення, відділення інтенсивної терапії на 6 ліжок, бактеріологічна, клінічна, біохімічна, імуноферментна лабораторії, харчоблок, пральня, дезкамера, очисні споруди. У 2018 році в Одеській інфекційній лікарні отримали лікування 22 303 пацієнти, з них 14 111 - діти, в тому числі 4180 жителів районів Одеської області. У 2015 році в інфекційній лікарні був добудований і оснащений сучасним медичним обладнанням http://omr.gov.ua/ru/news/77007/ новий боксований корпус для пацієнтів з крапельними і особливо небезпечними інфекціями, а також господарсько-побутовий корпус і будівля газової котельні.