Новини

Останні події

Дипломати передали одеському пологовому будинку сучасне медичне обладнання

21 січня 2019 року представники дипломатичних місій, акредитованих в Одесі, передали пологовому будинку №5 медичне обладнання, придбане за кошти, зібрані на VIII Благодійному різдвяному дипломатичному ярмарку. Одеський медзаклад поповнився двома фетальними моніторами. Сучасне обладнання дозволяє проводити контроль стану здоров'я плода в утробі матері, а також приймати пологи під ретельним контролем.

Крім того, дипломати передали пологовому будинку універсальний апарат для пролонгованої штучної вентиляції легенів і холодильник для зберігання лікарських засобів.

«Останні 4 роки ми приділяємо величезну увагу медичним закладам міста: створенню комфортних і безпечних умов, підвищенню якості послуг. Я вдячний дипломатичному корпусу, акредитованому в Одесі. Він завжди поруч з нами і вносить величезний внесок у розвиток майбутнього України - наших дітей», - підкреслив Геннадій Труханов.


У пологовому будинку №5 на вул. Маршала Говорова створені всі умови для прийому пологів та виходжування недоношених новонароджених. У 2014 році за рахунок коштів міського бюджету для пологового будинку було закуплено нову реанімаційну, дихальну і стежачу апаратуру європейської якості, що дозволило досягти європейських показників виживання новонароджених з екстремально низькою масою тіла (від 500 грамів). Після стабілізації їх переводять до дитячої міської лікарні ім. Б.Я. Резніка на вул. Дача Ковалевського, де також у 2014 році було створено найкраще в Україні з оснащення відділення реанімації новонароджених. За програмою «Здоров'я» містом було придбано реанімобіль для порятунку життів новонароджених дітей. У 2018 році за кошти, зібрані на попередньому дипломатичної ярмарку, дитяча лікарня ім. Б.Я. Резніка поповнилася капнографом, призначеним для розширення функціоналу даного реанімобіля. У комплектації - спеціальні матраци з підігрівом для створення умов, близьких до знаходження малюка у мами під серцем. Тоді цим дорогим обладнанням був закритий цикл «пологовий будинок - реанімобіль - відділення реанімації».