Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Інфекційна лікарня повинна відповідати найвищим стандартам

В Одесі триває капремонт відділення №4 Міської клінічної інфекційної лікарні. Це єдиний лікувальний заклад, який надає ургентну стаціонарну допомогу інфекційним хворим міста і області цілодобово протягом року. Лікарня розрахована на 420 ліжок - 215 дорослих і 205 дитячих.

У 2018 році в Одеській інфекційній лікарні отримали лікування 22 303 пацієнти, з них 14 111 - діти, в тому числі 4180 жителів районів Одеської області. У складі лікарні функціонують 10 інфекційних відділень, приймальне відділення, відділення інтенсивної терапії на 6 ліжок, бактеріологічна, клінічна, біохімічна, імуноферментна лабораторії, харчоблок, пральня, дезкамера, очисні споруди.

Під час виїзної наради під керівництвом міського голови Геннадія Труханова були визначені етапи подальшого виконання ремонтно-реставраційних робіт і робіт з капітального ремонту (реконструкції) будівель міської клінічної інфекційної лікарні.

Оскільки лікарня складається з декількох окремих будівель, було прийнято рішення про проведення робіт на кожній будівлі окремо. Відповідний проект рішення, що визначає розбивку комплексу робіт по корпусах лікарень, був схвалений на засіданні виконавчого комітету Одеської міськради 24 січня 2019 року.

«Одеса - портове місто, наші зв'язки із зовнішнім світом - прямі, і небезпека занесення різних інфекцій досить висока. Тому Одеська інфекційна клінічна лікарня - медичний об'єкт, стратегічно важливий не тільки для міста, а й для області. Завдання, яке ми поставили перед собою, - ця лікарня повинна придбати абсолютно новий зовнішній вигляд і якісне наповнення. У нас розроблений план проведення ремонту та реставрації корпусів міської клінічної інфекційної лікарні. І прийняте сьогодні рішення виконавчого комітету - це ще крок вперед на шляху до його реалізації», - зазначив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Довідка
Одеська міська клінічна інфекційна лікарня - найстаріший лікувальний заклад міста і одна з перших кам'яних будівель в Одесі. Лікарня заснована в 1802-1804 рр. з ініціативи герцога де Рішельє.
У 2015 році в інфекційній лікарні був добудований і оснащений сучасним медичним обладнанням новий боксований корпус для пацієнтів з крапельними і особливо небезпечними інфекціями, а також господарсько-побутовий корпус і будівля газової котельні.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ