Новини

Останні події

В Одесі воїни-інтернаціоналісти пройшли урочистим маршем

15 лютого 2019 року з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-ї річниці виведення обмеженого контингенту військ з території Демократичної Республіки Афганістан центральними вулицями Одеси пройшли колоною воїни-інтернаціоналісти.

Завершився урочистий марш покладанням квітів до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у парку ім. Т. Г. Шевченка.

У заходах також взяли участь: керівники міста та області, міських районних адміністрацій, депутати, представники різних родів військ Збройних Сил України, ветерани, духовенство та громадськість.

«До сьогодні багато хто з воїнів-інтернаціоналістів продовжують військовий шлях, а ті, хто залишив лави армії, виконують свій обов'язок, передаючи досвід наступним поколінням. Їм дійсно є про що розповісти і на власному прикладі демонструвати патріотизм, дружбу, пронесену через роки, взаємовиручку і згуртованість. Сьогодні сотні одеситів прийшли вшанувати пам'ять загиблих в Афганістані та зустрітися з бойовими друзями», - зазначив мер Одеси.

Геннадій Труханов підкреслив, що міська влада працює в повній взаємодії з громадськими організаціями ветеранів Афганістану, надаючи підтримку тим, хто сьогодні потребує допомоги (медичне обслуговування, оздоровлення і реабілітація, адресна матеріальна допомога).

Крім того, з цього року вдвічі збільшено щомісячні виплати воїнам-інтернаціоналістам, які отримали інвалідність внаслідок війни:
- внаслідок поранення отримують муніципальну допомогу в розмірі 3000 гривень;
- з інвалідністю в результаті захворювання - 2000 гривень.

Сім'ї загиблих під час виконання військового обов'язку також щомісяця отримують допомогу в розмірі 2000 гривень.
Після урочистих заходів з ініціативи громадських організацій ветеранів-афганців у парку Шевченка було організовано зустріч бойових друзів, ветеранів війни-учасників бойових дій на території інших держав.