Новини

Останні події

Мер Одеси: Ми плануємо створити в лікарні №11 сучасне прекрасно оснащене приймальне відділення

Міська клінічна лікарня №11 - це багатопрофільний медичний заклад, який протягом багатьох років надає ургентну допомогу населенню міста-мільйонника. У рамках медичної реформи лікарні № 11 буде присвоєно статус лікарні інтенсивного лікування другого рівня. Для підвищення якості медичних послуг та приведення приміщень до сучасних нормативних показників сьогодні проводиться поетапний ремонт відділень медзакладу.

Так, минулого року в лікарні №11 було відкрито нове сучасне гінекологічне відділення, змонтована автономна котельня, готується до відкриття міське відділення переливання крові.

19 березня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну робочу нараду, під час якої відбулося обговорення питання капітального ремонту 2-поверхової будівлі, що стоїть окремо, для відкриття тут сучасного приймального відділення з палатами інтенсивної терапії і декількома операційними для одномоментного надання допомоги ургентними пацієнтам. Загальна площа будівлі (1836,9 кв. м) і її планування дозволяють відкрити тут кабінети комп'ютерної томографії, рентген- та УЗ-діагностики, а також блоку попередньої санітарно-гігієнічної обробки. Частина приміщень розташована у дворівневому підвалі, які можна використовувати в якості технічних приміщень і сховищ. А оптимальне розташування будівлі, навпроти центрального входу в МКЛ №11, дозволяє максимально ефективно налагодити транспортування пацієнтів до медичного закладу.

«Як театр починається з вішалки, так лікарня починається з приймального відділення. Саме від цього рівня, а також кваліфікації та оперативності персоналу часто залежить життя ургентних пацієнтів. Ми плануємо створити в лікарні №11 сучасне прекрасно оснащене приймальне відділення, що відповідає європейським стандартам», - зазначив Геннадій Труханов.

Міський голова підкреслив, що в планах міста - поетапне проведення ремонту у всіх відділеннях лікарень №11 та №1 (якої теж буде присвоєно статус лікарні інтенсивного лікування другого рівня) і благоустрій територій.