Новини

Останні події

В Одесі обговорили реалізацію Концепції розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури

17 квітня 2019 року під головуванням Одеського міського голови Геннадія Труханова відбулося засідання робочої групи з питань реалізації Концепції розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури та паркувального простору в Одесі.

В обговоренні важливих питань взяли участь депутати Одеської міської ради, а також міжнародні експерти, які мають багаторічний досвід у реалізації проектів щодо організації простору в країнах Європи і містах України.

Міський голова Геннадій Труханов зазначив, що основний вектор, закладений в Концепції, - зміна пріоритету руху у вулично-дорожній мережі Одеси. На першому місці - оптимальна організація руху пішоходів і створення безперешкодного проїзду громадського транспорту. Тільки розвантаживши місто від хаотично припаркованого транспорту, можливо організувати рух міського електротранспорту та маршрутних таксі за графіком.

«Має бути велика багаторічна робота. Конструктивно, в обговореннях, продумавши і розподіливши можливості, нам необхідно передбачити послідовність виконання всіх наших кроків. Тільки тоді ми зможемо досягти поставлених цілей», - зазначив Геннадій Труханов.

Одеський міський голова доручив розробити міську Програму, яка передбачає умови для організації і обладнання парковок, сучасні способи оплати з гнучкою тарифікацією. Також визначити місця і розробити проекти для будівництва на під'їзді до центру так званих перехоплюючих паркінгів.

Свою експертну оцінку ситуації в місті та шляхи комплексного вирішення розвитку паркувального простору висловили і міжнародні експерти з організації паркувального простору і оптимізації вулично-дорожньої інфраструктури в Одесі.