Новини

Останні події

Одеса - Генуя: відновлення співпраці.Фото

6 травня 2019 року під час робочого візиту до Генуї одеська делегація провела низку зустрічей і переговорів, спрямованих на розвиток відносин між містами-побратимами.

Під час візиту до Торгової палати міста Генуя, а також зустрічі з керівництвом Загальної конфедерації італійської промисловості були порушені питання збільшення товарообігу між містами Одеса і Генуя, збільшення промислового потенціалу шляхом створення вільної економічної зони.

Аеропорт Генуї конкурує з аеропортами Мілана і Ніцци, проте, завдяки досвіду створення єдиної системи роботи з туристами, які приїжджають у круїзи, і розробленій програмі розвитку пасажиропотік зростає. Під час діалогу з керівництвом аеропорту відбулося обговорення прямого сполучення Одеси з Генуєю.

Під час відвідування Інституту музеїв моря і міграції (MUMA) відбувся обмін досвідом щодо створення успішних музеїв на морську тематику.

Одеса - одне з українських міст, у якому добре розвинена IT-ідустрія.

У Центрі людських технологій Італійського технологічного інституту Ерзеллі в Генуї мер Одеси Геннадій Труханов ознайомився з дослідженнями і розробками в галузі робототехніки та медицини.

«В Інституті вивчають питання, як зробити роботів більш людяними на рівні емоцій. Таке дослідження може бути корисним для використання роботів у якості доглядальниць, для допомоги людям з проблемами слуху тощо, де крім механічної роботи потрібно емоційна підтримка. В одеських вишах розвитку робототехніки приділяється підвищена увага. Упевнений, взаємодія в цьому питанні буде корисна як Одесі, так і Генуї», - зазначив Геннадій Труханов.