Новини

Останні події

9 травня Одесі: тисячі квітів біля монументів Слави, фронтовий привал і святковий феєрверк. Фото

9 травня 2019 року в усіх районах Одеси пройшло святкування 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

День розпочався із вшанування пам'яті загиблих у роки Другої світової війни урочистим покладанням вінків і квітів до пам'ятника Невідомому матросу на Алеї Слави в парку ім. Т.Г. Шевченка. На траверсі пам'ятника відбувся традиційний спуск вінків на воду в пам'ять про загиблих моряків.

Вшановуючи подвиг героїв Другої світової війни, тисячі одеситів прийшли покласти квіти і до стели «Крила Перемоги» на площі Десятого квітня.

У Київському районі святкові заходи були організовані в парку Меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї, де всі охочі змогли ознайомитися з експонатами військової техніки і озброєння армії періоду Другої світової війни, спробувати справжню солдатську кашу, поспілкуватися з ветеранами.

Святкування розпочалося з урочистого маршу до батареї берегової оборони та покладання квітів, у якому взяли участь ветерани, мер Одеси, керівництво Київського району, депутати, учні шкіл та численні одесити.

Після урочистої частини в теплій обстановці ветерани ділилися своїми спогадами про війну, читали вірші, згадували загиблих товаришів.

«Друга світова війна торкнулася практично кожної одеської родини. Щоб зрозуміти важливість цієї дати, досить 9 травня просто вийти на вулицю і подивитися навколо. Десятки тисяч людей прийшли покласти квіти до наших монументів Слави, вийшли в парки, де організовані святкові заходи за участю ветеранів. Викреслити цю дату з наших сердець неможливо», - зазначив Геннадій Труханов.

Святкування 9 травня в Одесі завершилося феєрверками на Алеї Слави та площі Десятого квітня.