Новини

Останні події

Геннадій Труханов: Ми продовжуємо створювати в Одесі умови для лікування та реабілітації дітей з інвалідністю

11 червня 2019 року в Одесі відбулося урочисте відкриття відразу двох відділень комунального закладу «Центр реабілітації осіб з відхиленнями психофізичного розвитку» на вул. Космонавтів, 27/1.

Це амбулаторне відділення ранньої реабілітації та медичного супроводу для пацієнтів від народження до семи років, а також відділення денного перебування повнолітніх осіб з важкими формами інвалідності.

Раніше батьки дітей звернулися до мерії з проханням створити таке спеціалізоване відділення, тому що після досягнення 18-річчя вихованці залишали Центр реабілітації, виявлялися ізольованими від звичного спілкування, що негативно позначалося на їх психологічному стані.

Відкриття відділень Центру реабілітації стало можливим завдяки переїзду управління соціального захисту в Малиновському районі в будівлю нової мерії на вул. Косовській, 2д.

У приміщеннях нових відділень площею 585,9 кв. м було виконано капітальний ремонт з переплануванням, заміною всіх інженерних комунікацій і встановленням пожежної сигналізації, утепленням фасаду та благоустроєм території.

Оснастити нові відділення допомогли депутати, громадські організації і давні німецькі партнери Центру – товариство друзів доктора Гааза.

Відкриваючи нові відділення, міський голова Геннадій Труханов зазначив, що на сьогодні в Одесі створюються бази - медична і реабілітаційна - для надання допомоги всім категоріям дітей з інвалідністю.

Так, у кінці травня відзначив 75-річчя Будинок дитини №1, де з 2016 року функціонують відділення паліативної допомоги і Центр ранньої медико-соціальної реабілітації.

Відкрито перший інклюзивної-ресурсний центр, який, крім основної діяльності, взяв на себе зобов’язання щодо підготовки вузьких фахівців. З 2013 року функціонує соціальний гуртожиток для повнолітніх людей з інвалідністю.

«В Одесі в усіх напрямках проводиться планомірна системна робота. Але в пріоритеті завжди були і залишаються діти. Особливо ми намагаємося допомогти тим, хто потребує особливої підтримки та піклування міста», - зазначив Геннадій Труханов.

Довідка

КЗ «Центр реабілітації осіб з відхиленнями психофізичного розвитку» працює в Одесі з 2000 року, ставши логічним продовженням діяльності одеської благодійної організації «Інститут реабілітації осіб з відхиленнями психофізичного розвитку імені Януша Корчака», яка працює в Одесі ось уже 30 років. На сьогодні тісно співпрацюють і доповнюють один одного дві юридично незалежні організації - благодійна і комунальна.
Діапазон реабілітаційних та соціальних послуг:
- відділення денного перебування для дітей і підлітків з інвалідністю різного віку з системою корекційного навчання і соціальної адаптації;
- амбулаторне відділення для дітей з психофізичними порушеннями та дітей групи ризику отримання інвалідизації;
- працезайнятість для повнолітніх осіб з інвалідністю в навчально-виробничих майстернях і відділенні трудотерапії.