Новини

Останні події

Мер Одеси: На новому витку української історії ми зобов'язані стати справжньою дійовою профспілкою глав самоврядування

З 18 по 20 червня 2019 року в Одесі проходить XV Український муніципальний форум Асоціації міст України.

Ця подія об'єднала глав місцевого самоврядування, представників Парламенту, Уряду та профільних міністерств, а також зарубіжних партнерів Асоціації міст України для вироблення позиції подальшої децентралізації влади, реалізації секторальних реформ, розвитку громад та вдосконалення законодавчої бази нашої країни.

Сьогодні, 18 червня, у день діалогу з владою, на форумі зібралися понад 500 учасників, у числі яких: Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Андреас Кіфер, народний депутат України, представник голови Асоціації міст України у Верховній Раді України Оксана Продан.

Вітаючи присутніх, Одеський міський голова Геннадій Труханов подякував керівництву Асоціації міст України за постійність у виборі місця проведення форуму, відзначивши, що це дозволяє главам самоврядування оцінити заслуги процесу децентралізації в окремо взятому місті.

Мер Одеси підкреслив, що кожен з них - лідер у своїх громадах, якому люди довірили вирішення проблем на місцях: «На новому витку української історії ми зобов'язані постаратися стати справжнім діючим союзом професіоналів - глав самоврядування. Найсильнішою, повноважною і рішучою українською профспілкою, яка буде генерувати, супроводжувати і реалізовувати реформи, спрямовані на поліпшення якості життя наших виборців».

Довідка

Асоціація міст України (АМУ) - недержавна організація, заснована в 1992 році для захисту інтересів місцевого самоврядування.

Сьогодні Асоціація об'єднує 779 міських, селищних і сільських рад, серед них - 341 об'єднана територіальна громада. У муніципалітетах, які є членами АМУ, проживають майже 80 відсотків населення нашої країни.