Новини

Останні події

Мер Одеси в інтерв'ю ВВС: Крилаті ракети по цивільній інфраструктурі – це теракт. Відео

Мер Одеси Геннадій Труханов дав інтерв'ю журналісту BBC World Service and BBC radio-Newshour.

«Я вважаю, що росіяни цілеспрямовано випустили ракети по цивільній інфраструктурі, а, значить, це теракт», - зазначив мер Одеси, коментуючи нічний ракетний удар по Одеській області.

Так, у ніч на 1 липня країна-агресор випустила три ракети Х-22 по багатоквартирному житловому будинку та двох базах відпочинку у Білгород-Дністровському районі.

Геннадій Труханов наголосив, що Х-22 - російська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування, призначена для ураження авіаносців. В даному випадку метою були цивільні об'єкти, удар припав і на тренувальну базу, де ще вчора українські діти грали у футбол.

«Жодних радіолокаційних станцій або військових об'єктів, про які говорить міноборони рф, поблизу об'єктів, по яких припав удар, немає. Коли ракета потрапила до ЖК «Тірас», де загинули 8 людей, країна-агресор також прозвітувала про поразку військового об'єкта», - сказав Геннадій Труханов. 

Станом на 20:07 01.07.2022 внаслідок нічного обстрілу житлових будинків в Білгород-Дністровському районі:

- в житловому будинку загинуло 16 осіб, постраждало 38 осіб (всі госпіталізовані), з них 6 дітей, врятовано 7 осіб, з них 3 дітей,

- в корпусі бази відпочинку загинуло 5 осіб, з них 1 дитина, врятовано 1 особу, постраждала 1 особа.

Всього загинула 21 особа, з них 1 дитина; постраждало 39 осіб, з них 6 дітей; врятовано 8 осіб, з них 3 дітей.

Роботи тривають.