Новини

Останні події

Почесним громадянином Одеси став прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон став Почесним громадянином Одеси. Про це в ексклюзивному інтерв'ю BBC World Service та BBC Radio-Newshour заявив мер Одеси Геннадій Труханов.

«Ми дуже високо цінуємо допомогу вашої країни, вашого прем’єр-міністра. Саме тому мною було підписано розпорядження про нагородження Бориса Джонсона Почесною відзнакою імені Григорія Маразлі І, ІІ, ІІІ ступенів. Це найвища нагорода Одеси та наша найвища вдячність за допомогу Україні у відбитті ударів агресора», - сказав Геннадій Труханов.

Як зазначив міський голова, наш головний союзник і друг - Великобританія.

«Якби вся світова спільнота зайняла таку саму позицію, як народ Британії, ми б уже давно перемогли окупантів. Підкреслю, це боротьба всього цивілізованого співтовариства з фашизмом версії 2.0. В цій боротьбі пан Джонсон стане першим Почесним громадянином Одеси – підданим Великобританії за весь час існування нагороди з 1862 року», – додав Геннадій Труханов.

-----------

Почесна відзнака Одеського міського голови імені Григорія Маразлі вручається за вагомий внесок у розвиток Одеси в економічній, науково-технічній, соціально-культурній сферах, активну громадянську, благодійну діяльність та меценатство. Почесна нагорода має три ступеня та виконана у вигляді ордена. Нагорода може бути присвоєна і вручена жителям Одеси, громадянам України та інших держав. 

Статус володаря всіх трьох ступенів нагороди прирівнюється до статусу «Почесний громадянин Одеси».