Новини

Останні події

Міністри закордонних справ України, Литви та Ірландії відвідали Одеський порт

Міністри закордонних справ Ірландії, Литви та України Саймон Ковені, Ґабріелюс Ландсберґіс та Дмитро Кулеба відвідали Одесу, аби ознайомитися з роботою зернової ініціативи.

На думку міністрів закордонних справ, Одеський порт грає важливу роль у питанні експорту продовольчих товарів, і необхідно зробити все, аби він запрацював на повну міць.

Міністр закордонних справ Ірландії зазначив, що в рамках візиту були розглянуті питання допомоги, у тому числі у політичній площині.

«Зараз Україна та українці захищають цінності, які об’єднують ЄС. Ми будемо допомагати вашій країні, поки ви не переможете, а потім - відбудовувати те, що було знищено внаслідок російської агресії»,— сказав пан Саймон Ковені.

Міністр закордонних справ Литви підкреслив, що литовці слідкують за ситуацією в України і дуже натхненні перемогами української армії.

Візит глав міністерств закордонних справ відбувся напередодні засідання Генасамблеї ООН, на якому Рада безпеки ООН має отримати оновлену інформацію щодо продовольчої безпеки та зернової ініціативи.