Новини

Останні події

Одеса завершила роботу з підготовки номінаційного досьє для ЮНЕСКО. Фото, відео

В Одесі завершена робота з підготовки номінаційного досьє для включення історичного центру міста до основного Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

16 вересня 2022 року в одеській мерії відбулася фінальна онлайн-зустріч за участю: директора Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО пана Лазаря Елунду Ассомо, голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО Еміне Джапарової, заступника міністра культури та інформаційної політики України Катерини Чуєвої та інших фахівців.

«Я висловлюю щиру подяку експертам, які зробили все можливе для підготовки цього досьє. І насамперед фахівцям з Одеси за їхню титанічну роботу, яка тривала багато років», - зазначила Еміне Джапарова.

До цієї історичної події Одеса йшла довгі роки. А з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну питання підготовки номінаційного досьє набуло ще більшої актуальності.

«Для окупантів немає нічого святого. Історія, культурні цінності – для них це порожній звук. Проте ми впевнено йдемо до перемоги завдяки нашому Президенту Володимиру Зеленському, мужності ЗСУ та єдності українського народу. Ми захищаємо свій фронт, зокрема й міську спадщину, яка є світовим надбанням», – сказав Геннадій Труханов.

З Одесою працювали та допомагали в оформленні всієї необхідної документації багато міжнародних експертів.

Неоціненну підтримку Одесі надала Італія, яка також сприяла тому, щоб одеське досьє було розглянуте за прискореною процедурою.

Геннадій Труханов наголосив, що найближчим часом досьє буде направлене до Києва, після чого одеська делегація прибуде до Парижа, щоб передати його.