Новини

Останні події

Одеса готується до включення до основного Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Відео

Рішенням сесії 28 вересня 2022 року створено Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради, який є правонаступником повноважень Департаменту культури та туризму, Департаменту міжнародного співробітництва та маркетингу та Управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини, що припиняють свою діяльність.

Таке об’єднання дозволить уникнути дублювання функціональних обов’язків виконавчих органів Одеської міської ради та поліпшити координацію діяльності.

Особливо це важливо сьогодні, коли Одеса чекає на включення до основного Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І однією з умов є створення єдиного представництва міста перед ЮНЕСКО з розгалуженою структурою, що включає питання культури, міжнародного співробітництва та охорони об’єктів культурної спадщини.

Крім того, розширення сфер діяльності потребує додаткових фахівців, що буде компенсовано вивільненням штатних одиниць за рахунок об’єднання підрозділів мерії.

«Реалізація спільних з міжнародними партнерами проєктів у подальшому дозволить розширити привабливі туристичні локації, збільшить потік туристів та буде сприяти розвитку іміджевої та брендингової політики міста Одеси», - зазначив Одеській міський голова Геннадій Труханов.

 

16.09.2022 // Одеса завершила роботу з підготовки номінаційного досьє для ЮНЕСКО

31.08.2022 // Одеса стала на крок ближче до включення історичного центру до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

26.08.2022 // Мер Одеси провів онлайн-зустріч з міністром закордонних справ Італії. Відео

24.07.2022 // Мер Одеси: Нашу архітектуру потрібно якнайшвидше захистити від атак окупантів

21.07.2022 // Мер Одеси: Ми вдячні Великій Британії за підтримку у збереженні нашої архітектурної спадщини. Відео

12.07.2022 // Одесу відвідав міністр закордонних справ Греції. Фото, відео

15.06.2022 // Італія підтримує включення Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Відео

 
 
 
12.05.2022 // Після ракетного обстрілу Одеси пошкоджено пам'ятник архітектури – Воронцовський палац
 
 
28.04.2022 // На онлайн-зустрічі з Муніципалітетом міста-побратима Регенсбург обговорювалося питання підтримки включення історичного центру Одеси до Списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
 
 
 
 
13.04.2022 // Радник Прем'єр-міністра Греції: Одеса є світовим містом-пам'ятником, це спадщина для майбутніх поколінь, для Європи та історії
 
 
 
09.03.2022 // Одесити рятують Дюка: понад тисячу мішків із піском з'явилося навколо знаменитого на весь світ пам'ятника. Фото