Новости

Последние события

Представители ООН определяют дальнейшие направления гуманитарной помощи Одессе. Фото, видео

Мер Одеси Геннадій Труханов і представники Управління з координації гуманітарних справ Організації Об’єднаних Націй (УКГС ООН) виїхали на місце трагедії на просп. Добровольського. Вночі 2 березня в житловий будинок влучив шахед, що привело до часткового обвалення однієї із парадних та загибелі 12 осіб, зокрема 5 дітей.

Мер Одеси розповів представникам ООН про етапи пошуково-рятувальної операції, подальшу роботу на об'єкті та допомогу, яка надається постраждалим внаслідок збройної агресії рф. 

Наразі міські служби готуються до наступного етапу - демонтажу аварійно небезпечних частин будинку, а саме залишків 18 квартир, які визнані знищеними. На місці організовано роботу щодо оформлення документів на матеріальну допомогу з міського бюджету та компенсацію за програмою єВідновлення.

Також Геннадій Труханов висловив подяку міжнародним партнерам, які надають допомогу.

«На жаль, в Одесі ми вже маємо досвід роботи на таких об'єктах. Всі дії  скоординовані. Працює єдина команда, яка складається з багатьох служб, добровольців, волонтерів. І міжнародні партнери є частиною цієї команди. Ми вдячні за вашу допомогу», - подякував міський голова.

Як зазначила представниця УВКБ ООН пані Кароліна  Ліндхольм Біллінг, яка наразі виконує обов'язки гуманітарної координаторки системи ООН в Україні, сьогодні їхня основна місія полягає у визначенні подальших напрямків міжнародної допомоги, а також документуванні та інформуванні про поточну ситуацію, щоб світ не втрачав уваги до України. Адже наразі спостерігається тенденція збільшення обстрілів Одеси та кількості загиблих людей.

«Прийміть наші щирі співчуття та вдячність за те, що ви координуєте міжнародних партнерів та підказуєте, як ми можемо допомагати», - зазначила пані Ліндхольм Біллінг.

Як отримати компенсацію за знищене війною житло

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА ПОШКОДЖЕНІ ОБ’ЄКТИ

КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ЗНИЩЕНІ ОБ’ЄКТИ