Новини

Останні події

Міністри закордонних справ України і Туреччини відвідали Стамбульський парк

1 лютого 2019 року в Одесі за участю Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та Міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу відбулося VII засідання Українсько-Турецької Спільної групи стратегічного планування за підсумками взаємодії у 2018 році і пріоритетів на 2019 рік.

В рамках програми Міністри закордонних справ України і Туреччини спільно з Одеським міським головою Геннадієм Трухановим відвідали Стамбульський парк. Свою назву парк отримав у 2012 році на знак розвитку побратимських відносин і на честь святкування 15-річчя підписання відповідного договору.

«Я дуже радий, що наша зустріч з Міністром закордонних справ Туреччини почалася саме з відвідування Стамбульського парку - символу дружби між нашими країнами в центрі Одеси», - зазначив Павло Клімкін. У 2016 році турецькою стороною було прийнято рішення про проведення комплексного благоустрою зеленої зони в центрі Одеси. Роботи проводилися за участю та за кошти Стамбульського муніципалітету при повному сприянні структурних підрозділів Одеської міської ради.

Упорядкований Стамбульський парк був відкритий у дні святкування 20-річчя побратимських відносин у травні 2017 року і став одним з улюблених місць відпочинку одеситів та гостей міста.

«Для Одеси Стамбульський парк - знаковий проект, реалізований у рамках розвитку дипломатичних зв'язків з Туреччиною. А ще цей проект поклав початок ініціативи дружніх країн створювати в Одесі свої так звані «зелені представництва». У нас далекосяжні плани розвитку взаємин з нашим містом-побратимом. Зокрема, вже сьогодні ми поставили перед собою завдання організувати між Одесою і Стамбулом пасажирське поромне сполучення», - зазначив Геннадій Труханов.