Новини

Останні події

В училищах Одеси готуватимуть фахівців на замовлення підприємств

5 березня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов побував на заводі «Стальканат» - єдине в Україні підприємство з виробництва сталевих канатів різних модифікацій і арматурних пасм, будучи одним з лідерів з виробництва металевої продукції. Підприємство забезпечує потреби українського ринку, а також постачає продукцію в більш ніж 30 країн Європи і світу.

Сьогодні на заводі, який забезпечує робочими місцями близько 1150 одеситів, проводиться модернізація цехів для запуску додаткової лінії з виробництва арматурних пасм для будівельної галузі.

Під час робочої зустрічі Геннадій Труханов обговорив з керівниками об'єднання «Стальканат-Сілур» можливість підготовки кадрів на замовлення підприємства (з їх подальшим працевлаштуванням на заводі) одеськими закладами професійно-технічної освіти.

«Сьогодні на ринку праці в Одесі існує дефіцит фахівців робітничих професій. Підприємства змушені витрачати час і сили на пошук і підготовку відповідних кадрів. Маючи прекрасну освітню професійно-технічну базу, місто може взяти цю функцію на себе. А підприємства спрямують свої зусилля на розширення соціального пакету і збільшення зарплат, що, впевнений, буде сприяти підвищенню престижу робітничих професій», - зазначив Геннадій Труханов.