Новини

Останні події

До Одеси прибула делегація з марокканського міста Марракеш

12 квітня 2019 року в мерії відбулася офіційна зустріч одеської делегації на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим з делегацією Королівства Марокко на чолі з Генеральним секретарем муніципалітету Марракеша паном Халідом Аль-Фатауі.

Під час діалогу пройшло обговорення перспективних напрямків співпраці та юридичних питань, пов'язаних з підписанням Угоди про партнерські відносини між Одесою і Марракешем. Угоду планується укласти наступного тижня.

Сьогодні Одеса поставляє в Марокко зернові культури, імпортуючи рибу і ракоподібних. Перспективні напрямки співпраці - соціально-культурна, економічна, науково-технічна галузі та туризм.

«Сьогодні п’ять мільйонів туристів з Марокко відвідують Іспанію, чотири мільйони відвідують Стамбул, три мільйони – європейські міста. Упевнений, з часом Одесу щорічно відвідуватиме мільйон марокканських туристів», - підкреслив Халід Аль-Фатауі.

Вітаючи учасників зустрічі, Геннадій Труханов висловив упевненість, що договір про партнерство та наступні за цим дії щодо налагодження авіа сполучення дозволять марокканцям відкрити для себе наше місто, а одеситам - Марракеш.

Довідка
Королівство Марокко - держава в Північній Африці з населенням понад 35 млн. осіб, столиця - Рабат. Марокко омивається на півночі водами Середземного моря і на заході - Атлантичного океану. Гібралтарську протоку відокремлює Марокко від Європи. Марракеш - одне з чотирьох імперських міст Марокко площею 209 кв. км з населенням 952 тис. осіб. Місто славиться своїми садами і парками, серед яких виділяються оливковий гай Менара і сади Агдал (їх площа становить 405 га).