Новини

Останні події

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з експертом Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» Ксенією Рубіконді

12 квітня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з експертом Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» (ICC), координатором національної мережі інтеркультурних міст України (ICC- UA) Ксенією Рубіконді.

Під час зустрічі сторони обговорили організаційні питання проведення в Одесі зустрічі координаторів 135-х міст-учасників Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста», запланованої на осінь 2019 року.

Попередня глобальна зустріч учасників проводилася в листопаді 2017 року в Ріека (Хорватія) в рамках святкування 10-річчя Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста».

«Одеса дуже активний учасник національної мережі інтеркультурних міст України. Програма Ради Європи ICC уже тривалий час працює над інтеграцією етнічних груп за такими напрямками як спорт, освіта і урбаністичне планування. Але саме Одеса відкрила для нас новий вектор - туризм як інструмент міжкультурної взаємодії. І сьогодні в рамках міжнародного туристичного тижня ми якраз обговорюємо можливість включення цього напрямку до Програми «Інтеркультурні міста», - зазначила Ксенія Рубіконді.

Довідка
У квітні 2017 років Одеса стала частиною Міжнародної мережі інтеркультурних міст, яка діє в рамках Програми Ради Європи. У рамках дії Програми наше місто стало вагомим учасником низки заходів, під час яких виробляється світова інтеркультурна стратегія управління багатокультурною різноманітністю.

Одеською мерією розроблений розділ «Одеса - інтеркультурна гавань України. Імплементація інтеркультурної моделі м.Одеси», який став складовою частиною Міської програми розвитку культури в м.Одесі на 2019-2021 роки. Наразі розробляється Інтеркультурна стратегія м.Одеси.