Новини

Останні події

В Одесі пройшов Відкритий педагогічний форум-2019 "Нова українська школа: взаємодія + розвиток + творчість»

19-20 квітня 2019 року в Одесі проходив Відкритий педагогічний форум -2019 «Нова українська школа: взаємодія + розвиток + творчість».


Під час зустрічі більш ніж 500 педагогів обговорювали зміни в освіті і обмінювалися досвідом щодо формування у молодих українців навичок вільно і швидко адаптуватися до умов інформаційного суспільства та європейської інтеграції. Також для учасників форуму була організована виставка «Сучасні технології в освіті», проведені майстер-класи з роботи із сучасним технологічним обладнанням і методиками їх використання в освіті.

Відкриваючи форум, мер Одеси Геннадій Труханов відзначив важливість таких зустрічей у форматі інтерактивного спілкування, що сприяє розповсюдженню успішного досвіду, а також пошуку відповідей на проблемні питання.

«Немає сумнівів у тому, що продовження освітньої реформи сьогодні є об'єктивно необхідним. В умовах змін на вас покладено важлива місія і величезна відповідальність: формування майбутнього нашої країни – яка стабільно розвивається і економічно сильної», - звернувся Геннадій Труханов до педагогів.

Спілкуючись з педагогами, міський голова провів паралель між педагогічним форумом і молодіжним EdFusion «Моя дипломатична місія», який зібрав в Одесі понад 200 учнів-лідерів з 11-ти регіонів України.

За активну участь в організації новаційних проектів, видатні успіхи в навчанні та вихованні підростаючого покоління мер Одеси вручив директору Одеської гімназії №7 Світлані Мельник нагрудний знак «Василь Сухомлинський » Міністерства освіти і науки України.
Також цього дня муніципальною премією була відзначена вчителька французької мови Одеської спеціалізованої школи № 10 Ірина Романовська - переможниця Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019» у номінації "Французька мова".
*****
Відкритий педагогічний форум-2019 "Нова українська школа: взаємодія + розвиток + творчість » організований департаментом освіти і науки Одеської міської ради у взаємодії з Одеською національною академією харчових технологій і КЗ «Одеський методичний центр освітніх ініціатив » на базі приміщень академії. Робота форуму проводилася по 21-й секції, де спікери з різних міст України задали напрямки інтерактивного спілкування: інноваційний розвиток, інклюзія, педагогіка партнерства, STEM-освіта, управління закладом освіти в контексті НУШ, підготовка до ЗНО та профорієнтації, збереження здоров'я, планування освітнього простору.