Новини

Останні події

Ларнака стала першим містом-партнером Одеси, де встановлено туристичний символ «Якір-серце»

З 21 по 23 червня 2019 року одеська делегація на чолі з міським головою Геннадієм Трухановим перебувала з робочим візитом у Ларнаці. З цим містом Одесу пов'язують 15 років партнерських відносин і різні проекти, спрямовані на розвиток зв'язків в економічній, туристичній та культурній сферах.

Ларнака стала першим містом-партнером Одеси, у якому встановлений двометровий туристичний символ міста. В урочистому заході відкриття «Якір-серця» взяли участь: мери міст-партнерів Геннадій Труханов і Андреас Вірас, дипломати, депутати і представники виконавчих органів двох міст, творчі колективи, жителі та гості Ларнаки.

«Депутатський корпус Ларнаки одноголосно проголосував за це рішення: « Якір-серце » встановлено на набережній в історичній частині міста, у найбільш відвідуваному туристами місці», - прокоментував результати відрядження Геннадій Труханов.

Міський голова підкреслив, що «Якір-серце» планується встановлювати і в інших містах, з якими Одесу пов'язують багаторічні дружні стосунки.

Також одеська делегація відвідала парк у Ларнаці, названий на честь нашого міста.

Довідка

З метою популяризації Одеси як міжнародного туристичного та культурного центру, розвитку дружніх відносин з містами-побратимами у 2018 році було прийнято рішення Одеської міської ради «Про передачу спорідненим містам туристичного символу Одеси «Якір-серце».