Новини

Останні події

Мер Одеси Геннадій Труханов: Ми готові чути бізнес, але я наполягаю, щоб і бізнес чув громаду

24 липня 2019 року Одеський міський голова Геннадій Труханов провів чергову робочу нараду з питання будівництва дороги «Хаджибей-2».

У нараді взяли участь: керівники ДП «Адміністрація морських портів України» і Служби автомобільних доріг України, представники Асоціації стивідорних компаній Одеського морського порту та інших компаній, що ведуть бізнес у порту, депутати і представники структурних підрозділів Одеської міської ради, голова Усатівської сільської ради, а також представники органів СОН.

Учасники наради обговорили розроблені пропозиції проходження дороги «Хаджибей-2», а також питання про можливі джерела фінансування проєкту. На думку учасників наради, нова дорога повинна проходити в обхід житлових будинків і міської інфраструктури, її будівництво має пройти в максимально короткі терміни і бути економічно компромісним. А з урахуванням того, що існує прогноз приросту вантажообігу, необхідно в обов'язковому порядку також враховувати довгострокову перспективу розвитку порту Одеси.

Запропоновані на нараді варіанти будуть розглянуті на найближчому засіданні Ради порту. Крім того, було розглянуто питання будівництва дорожньої розв'язки на перетині нової дороги з наявною Об'їзною дорогою.

Виконувач обов'язків голови державного підприємства «АМПУ» Райвіс Вецкаганс зазначив, що питання будівництва дороги «Хаджибей-2» вимагає тристороннього узгодження. Порт приступить до реалізації цього проєкту, як тільки колегіально буде прийнято рішення, яке задовольнить усі сторони.
Наразі великовантажний транспорт, що йде в порт і назад, пропонується пустити по Балтської дорозі з умовою обмеження швидкісного режиму і контролю. Найближчим часом будуть встановлені додаткові дорожні знаки і камери відеоспостереження.

Представники органів СОН і депутати міськради підтримали таке тимчасове рішення, а керівництво стивідорних компаній і АМПУ висловили готовність провести інформаційну роботу з водіями великовантажного транспорту.

Мер Одеси зазначив, що як тільки буде знайдено і затверджено узгоджене рішення з усіх питань, які обговорювалися, місто невідкладно виконає свої зобов'язання і підготує пакет документів на відведення земельної ділянки під будівництво дороги.

«Ми сьогодні всі зацікавлені в тому, щоб порт Одеси нарощував оберти, ефективно приймав і обробляв вантажі. Ми готові чути бізнес і оперативно реагувати на всі звернення. Але я наполягаю, щоб і бізнес чув громаду», - прокоментував підсумки наради Геннадій Труханов.